Başbakan Söder’in Yeni Yıl Resepsiyonuna iki Türk Temsilci

Başbakan Söder’in Yeni Yıl Resepsiyonuna iki Türk Temsilci

ABONE OL
22:46 - 15/01/2023 22:46
Başbakan Söder’in Yeni Yıl Resepsiyonuna iki Türk Temsilci
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Bavyera Başbakanı Dr. Markus Söder, 13 Ocak 2023 tarihinde Münih Rezidansı’nda eşi Karin Baumüller-Söder ile verdiği yeni yıl resepsiyonuna eyaletin tüm bölgelerinden seçkin 1800 davetli katıldı.

RESEPSİYONDA TÜRKLERİ İKİ BAŞKAN TEMSİL ETTİ

Bin 800 seçkin davetli arasında sadece iki Türk kökenli olarak Federal Almanya Liyakat Nişanı sahibi, Süryani Tabipler Birliği Başkanı Münih Herios Hastaneleri Başhekimi ve kanser araştırmaları konusunda dünyaca tanınan Prof. Dr. Dr. Fuat Oduncu ve eşi Nahrin Oduncu ile Nürnberg Metropol Bölgesi Türk Toplumu Başkanı Bülent Bayraktar ve eşi Özlem Bayraktar temsil etti. Başbakan Söder, iki Türk kökenli davetliyle özel ilgilendi.

SÖDER: TANRI SİZLERİ VE MUHTEŞEM BAVYERA EYALETİMİZİ KORUSUN

Resepsiyon kabulünden sonra İmparator Salonu ‘nda (Kaisersaal) ev sahibi olarak yeni yıl konuşması yapan Bavyera Başbakanı Dr. Markus Söder yeni yıla büyük iyimserlikle baktığını ifade ederek, “Dayanışma ve iyi bir planlama ile tüm Bavyeralılar krizleri iyi yönetecekler. İleri teknoloji, memleket sevdası ve kalpten yaklaşım Bavyera eyaletine çok yakışıyor. Bizde herkes kendi başarı hikayesini yaşayabilir. Darda olan muhtaç insanlara yardım etmek bizim için bir gurur vesilesi. Tanrı sizleri ve muhteşem Bavyera Eyaletimizi korusun.” şeklinde konuştu. Konuşmasında sık sık memleket sevgisine değinen Dr. Söder, Bavyera’yı özel bir konumda göstererek, Almanya’nın diğer eyaletlerine nazaran daha gelişmiş ekonomik yönden güçlü bir eyalet olduğunu ve iyi yönetildiğinin altını çizdi.

Sahneye çıkan Dr. Söder kabinesinin bakanları ve meclis başkanları davetliler ile Alman Milli Marşını ve Bavyera Eyaletinin Marşını birlikte seslendirdiler.

TÜRK TOPLUMU ALMANYA’NIN AYRILMAZ PARÇASIDIR

Nürnberg Metropol Bölgesi Türk Toplumu (tgmn) Başkanı Bülent Bayraktar ve eşi Özlem Bayraktar Bavyera Başbakanına ve kabinesinin bakanlarına teker teker Türk toplumun yeni yıl dileklerini iletti. Başbakan Dr. Markus Söder, Nürnbergli hemşehrilisi Bayraktar ve eşinin davete katılmasından duyduğu büyük memnuniyeti iletti. Söder, Bavyera’nın gelişmesinde büyük katkısı bulunan Türk toplumunun sorunlarının çözümü konusunda benim de yaşadığım Nürnberg’de faaliyet gösteren Nürnberg Metropol Türk toplumu (tgmn) Başkan ve yöneticilerin büyük katkısı bulunmaktadır diyerek Bayraktar’a teşekkür etti. Bülent Bayraktar’da, “Türk toplumunu artık Almanya’nın önemli bir parçası olarak benimsemesi bizleri memnun ediyor. Davette eyalet milletvekilleri, Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König ve 1. FCN futbol kulübünün yöneticileri ile aynı ortamda bir araya gelmek sohbet etmek, yıllardan beri verdiğimiz diyalog çalışmalarının meyveleridir” dedi.

BABAM MÜNİH OLİMPİYAT PARKININ YEŞİLLENDİRMESİNDE ÇALIŞTI

Münih’in kendisi için önemli bir yerinin olduğunu beliren Bayraktar, “1971 yılında babam İbrahim Bayraktar Münih Olimpiyat Parkı’nın yeşillendirmesinde çalışmak üzere Münih’e ‚ misafir işçi olarak geldi. 60 yıl sonra oğlunun Münih’te saraylarda ağırlanması güzel bir uyum hikayesinin göstergesidir. Bizlere bu imkanları sunan birinci nesle, aileme, geldiğimiz topraklara ve yaşadığımız memlekete müteşekkirim” dedi. ”

Münih Rezidansı’nın çeşitli salonlarında canlı müziklerin ve yemek ikramlarının verildiği eğlenceli resepsiyonda seksenlilerin star grubu Spider Murphy Gang ana konserde sahne alarak gece yarısına kadar katılımcıları coşturdu.

ha-ber.com/İlhan Baba-Münih

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.