Başak Demirtaş İstanbul’da aday olmayacağını açıkladı

Başak Demirtaş İstanbul’da aday olmayacağını açıkladı

ABONE OL
11:18 - 07/02/2024 11:18
Başak Demirtaş İstanbul’da aday olmayacağını açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nden (DEM Parti), İstanbul Büyükşehir Belediyesi için adaylığı günlerdir kamuoyunda tartışılan, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş 31 Mart yerel seçiminde aday olmayacağını duyurdu.

Yazılı bir açıklama yapan Demirtaş, adaylık için “Partimizin büyük bir titizlikle sürdürdüğü yerel seçim politikasına güçlü bir destek vermek amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adaylığı için sorumluluk almaya hazır olduğumu ifade etmiştim” sözlerini kullandı.

DEM Parti’nin İstanbul’da kendi adaylarıyla seçime gireceğini açıklamasının ardından Başak Demirtaş DEM Parti’den bir heyetle biraraya geldiğini belirtti.

Görüşmenin ardından aday olmamaya karar verdiğini açıklayan Demirtaş, açıklamasında şunları söyledi:

“Gelinen aşamada benim İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylık beyanımın bir başvuruya dönüşmemesi konusunda da Partimizle ortak görüş birliğine varmış bulunmaktayız. Tüm halkımız ve partililerimiz bilmeli ki bütün kararlar Partimizle tam bir uyum ve koordinasyon içerisinde alınmıştır.”

Demirtaş, DEM Parti dışındaki açıklamaların da “spekülasyon” olduğunu sözlerine ekledi.

DEM Parti: “Başak Hanım’ın aday olmaması kararı, tam bir uyum ve koordinasyonla alınmıştır”

Başak Demirtaş’ın açıklamasının ardından DEM Parti de yazılı bir açıklama yaptı.

DEM Parti Merkez Yürütme Kurulu adına yapılan açıklamada, kararın Demirtaş ve parti yönetimiyle birlikte alındığı vurgulandı. Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylığı için yaptığı irade beyanıyla partimizin seçim politikalarını destekleyerek bizleri daha da güçlendiren Başak Hanım’la sürecin başından itibaren istişare halindeyiz. Yetkili kurullarımız gelinen aşamada tüm seçenekleri masaya yatırarak gelişmeleri değerlendirmiş ve Başak Hanım’la bir araya gelerek tam bir uyum ve koordinasyon halinde ortaklaşarak aday olmaması görüşüne varılmıştır.”

Parti yönetimi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi için adayların önümüzdeki günlerde açıklanacağını ifade etti.

Ne olmuştu?

Başak Demirtaş’ın 21 Ocak’ta Artı Gerçek’ten İrfan Aktan’a verdiği söyleşide yaptığı “DEM Parti’den bize bir öneri gelmedi, ama halk ister, partimiz de uygun görürse, demokrasi ve toplumsal barışın önünü açacağına inanırsak, düşünebiliriz” açıklaması, dikkatleri İstanbul’a çevirmişti.

Bu sözlerin ardından DEM Parti’den peş peşe gelen açıklamalarda Başak Demirtaş’ın aday adayları arasında olduğu duyurulmuştu.

Son olarak Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, pazar günü düzenlediği basın toplantısında, İstanbul’da kendi adaylarıyla seçime gireceklerini duyurmuş ancak isim telaffuz etmemişti.

VOA tarafından geçilen Başak Demirtaş İstanbul’da aday olmayacağını açıkladı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Başak Demirtaş İstanbul’da aday olmayacağını açıkladı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Başak Demirtaş İstanbul’da aday olmayacağını açıkladı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.