“Başak Demirtaş aday olmak isterse başvuracağı adres elbette DEM Parti’dir”

“Başak Demirtaş aday olmak isterse başvuracağı adres elbette DEM Parti’dir”

ABONE OL
20:01 - 26/01/2024 20:01
“Başak Demirtaş aday olmak isterse başvuracağı adres elbette DEM Parti’dir”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Seçim gündemiyle toplanan DEM Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sürerken, Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan basın toplantısı düzenledi.

Seçim çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Doğan, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın geçen hafta gündeme gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına da değindi.

Başak Demirtaş’ın siyaset yapmak istemesi halinde adresinin DEM Parti olacağını dile getiren Doğan, “Başak Demirtaş’ın kendisi de çok net bir şekilde ifade ediyor zaten. ‘Partimizden bana böyle bir öneri gelmedi ama bana bir görev düşerse bu konuda ben hazırım’ diyor kendisi. Sevgili Başak Demirtaş’ın aday olma ihtimaline ilişkin yaptığı bir açıklama böyle şaşırtıcı bir açıklamaymış gibi tartışılıyor. Tabii ki bir gün siyaset yapmak isterse ve aday olmak isterse olacağı yer ve adres de DEM Partidir” diye konuştu.

Kürt seçmenler Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) adaylarını beklerken, Tunceli’de sol partilerin kurduğu ittifak tepki topladı.
Doğan, Tunceli’de Emek Partisi (EMEP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Emek ve Özgürlük Cephesi (EÖC) ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) arasında yapılan ittifakın, müzakereler sürerken kurulduğuna dikkat çekti.

Doğan, “Açıklamayı yapan siyasal yapılar bunun en geniş demokratik ittifak olduğunu söyleyerek herkesi oraya davet ettiklerini ifade ettiler. ‘Biz kurduk siz de gelin’ şeklindeki bir yaklaşımı, her şeyden önce DEM Parti’nin yürüttüğü müzakereler görüşmeler sürerken ve buna bağlı çalışmalar devam ederken bu çalışmaları güçleştirdi. Yine ortaklaşma hâlini de bir nevi baypas ettiğini ifade etmek gerekir” dedi.

Doğan: “Mottomuz kazandırmak ya da kaybettirmek değil kazanmak”

Kamuoyunun en çok merak ettiği konulardan olan İstanbul’da aday gösterip göstermeyeceklerine de değinen Doğan, İstanbul’la birlikte Adana, Muğla, Kars, Mersin, Hatay, Tunceli gibi illerle ilgili çalışmaların sürdüğünü belirtti. Buralarla ilgili alacakları kararların dengeleri nasıl değiştirebileceğinin farkında olduklarını anlatan Doğan “Mottomuz kazandırmak ya da kaybettirmek değil kazanmaktır” dedi.

CHP ile DEM Parti’nin komisyonlarının çalışmalarının sürdüğünü hatırlatan Doğan, “Bu çalışmaya ilişkin henüz netleşmiş bir şey olmadığı için şu anda size bir güç birliği ya da iş birliği söz konusu diyemiyorum çünkü bu çalışmaların neticesinde netleşir. Sizlere aktarabileceğim veriye dönüşmüş bir bilgi henüz yok. Türkiye’nin her yerinde aday çıkarma eğilimimizde herhangi bir değişiklik yok” şeklinde konuştu.

Ön seçim yapılan yerlerdeki adayların gelecek hafta açıklanacağını ifade eden Doğan, şunları söyledi: “Biz üstümüze düşeni yaptık. Halklar üstlerine düşeni yaptılar ve ön seçim gerçekleştirdiğimiz bölgelerde ön seçimden çıkan sonuçları, yani sandıktan çıkan adaylarımız o şehirleri yönetecek.”

Diyarbakır’da DEM Parti’den ‘ön seçim’ açıklaması

Bu arada DEM Parti ön seçimlerden seçilen adayları açıklamaya hazırlanırken, sonuçlarla ilgili tartışmalar sürüyor. Özellikle sosyal medya üzerine yoğunlaşan tartışmalara ilişkin DEM Parti seçim komisyonu bir açıklama yaptı.

Açıklamada, sonuçlara gölge düşürmek ve algı oluşturmak isteyenlerin olduğuna dikkat çekildi.

Adaylara yönelik ithamlara tepki gösteren seçim komisyonu açıklamasında, “Özellikle Amed Büyükşehir Belediyesi için yapılan ön seçimlerin son turunda aday adayı olan arkadaşlara ve ailelerine yönelik yapılan yıpratma politikaları partimizin düşüncelerini yansıtmadığı gibi kabul edeceğimiz bir durum değildir“ denildi.

VOA tarafından geçilen “Başak Demirtaş aday olmak isterse başvuracağı adres elbette DEM Parti’dir” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Başak Demirtaş aday olmak isterse başvuracağı adres elbette DEM Parti’dir” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Başak Demirtaş aday olmak isterse başvuracağı adres elbette DEM Parti’dir” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.