Baraner: Destinasyonlararası aşı programı yarışları başladı

Baraner: Destinasyonlararası aşı programı yarışları başladı

ABONE OL
09:01 - 20/01/2021 09:01
Baraner: Destinasyonlararası aşı programı yarışları başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İspanyol otelcileri özellikle Mayorka gibi ada destinasyonlarının “güvenli destinasyon” olarak pazarlanabilmesi için aşılama çalışmalarının acilen hızlandırılması çağrısında bulundular.

Türkiye’de bu konuda en doğru yaklaşım TÜRSAB’tan geldi. Türsab yönetiminin, turizm çalışanlarının aşılanması için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yazdığı mektuba ivedilikle cevap verilip sektör çalışanlarının öncelikle aşılanması – gerekirse kendi kaynakları ile – ve bu kampanyanın bu yılın tanıtımında kullanılması en doğru bir karar olarak sezon satışlarına güçlü bir şekilde yansıtacağını şimdiden söyleyebilirim.

TÜRSAB konuyu doğru yerden yakaladı

Dünya turizm otoriteleri de aynı görüşte: “sezon öncesi turizm çalışanlarının aşılanmasının Türk turizminde doping etkisi yapabilir.”

Zaten Alman ve İngiliz tur operatörleri destinasyonlara yönelik operasyon ve uçuş programlarını ülke aşı programlarının başarısı ile orantılı olarak düzenleyecekler.

TUI, Jet2, EasyJet Holidays, Der Touristik, Alltours, FTI, Schauinsland ve diğer büyük tur operatörleri yaz programlarına en kısa sürede başlama hedefini her gün yeniliyorlar.

Bu sezon her şey destinasyonlardaki ve kaynak pazarlardaki aşı programlarının başarısına bağlı!

Bir çok destinasyon Avrupa kaynak pazarlarıyla koridorlar oluşturmak için nüfusun mümkün olan en yüksek yüzdesinin aşılanması için en son tarih olarak Haziran ayını belirledi.

Benden söylemesi: “Bu yıl aşılama programını aksatan milyar Euro ciroları kaybeder. Sonra biz de oturur kuruş için birbirimize gireriz!”

Dünyada turizm sektörünün bir an önce yeniden canlandırılması için yoğun çalışmalar var. Her yerde, her ülkede.

Avrupa’da otel, ulaşım şirketi, seyahat acenteleri, kiralık araç sektörü ve restoranlar yaz sezonu yaklaşırken hiç bir gelişmeyi tesadüfe veya iyi niyete bırakmak istemiyorlar.

Hükümetlere ve kurum başkanlarına kafa tutuyorlar. Çok yönlü güven veren bir yaklaşım ile aşı kampanyası yürütülmesini, ayrıca günlük ve haftalık aşı oranlarının sürekli bildirilmesini talep ediyorlar.

Bir çok akıllı destinasyonlar (smart destinations) üçlü bir plan ile yeniden ayağa kalkma planı ile harekete geçecekler:

–      güçlü aşı programı

–      hava yolları şirketlerine yeniden uçuş desteği

–      yoğun pazarlama kampanyaları

Yunanistan şu an aşılama faaliyetlerinin üçüncü haftasına ulaştı ve gayet iyi gidiyorlar.

Yunan hükümeti halkın % 70’inin aşılanmasını yaz sezonundan önce biteceğini söylüyor. Yunanlılar ülkelerini Akdeniz’de güvenli bir tatil destinasyonu olarak sunabilmek için seferber oldular.

Yunanlılar, Türkiye, İspanya Balear Adaları, Hırvatistan ve Malta gibi diğer destinasyonlardan önce bu yılki pastanın ilk büyük dilimini kapmak için gerekli çalışmaları tamamlayan ilk ülke olacak gibi görünüyor. Şimdilik!

Hırvatistan hükümeti koronavirüs salgından etkilenen konaklama şirketleri ve restoranlar da dahil olmak üzere turizm ve spor sektörlerindeki şirketleri desteklemek için yaklaşık 202 milyon Euro bir ek kaynak ayırdı.

Bu sayede Hırvatistan hem halkına gerekli aşıyı sunarken, hem de sezon öncesi turizm şirketlerine finans aşısı gerçekleştirerek sektörün öz güven içerisinde dimdik sezona girmesini sağlıyor.

Avrupa Komisyonu da destek oluyor

Salgından etkilenen turizm ve spor sektörlerini desteklemek için Hırvat devlet yardımı planı hemen onaylandı. AB’nin rekabet politikasından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Margrethe Vestager, “salgının turizm ve spor sektörlerindeki Hırvat şirketlerini sert bir şekilde etkilediğini için bu yardımları doğru buluyoruz“ dedi.

Balear Turizm ve İstihdam Bakanı Iago Negueruela, rakip destinasyonların sezonu ilk açan olmak için çalışmalarının bir yarışa kilitlendiğinin farkında olduğunu söylerken İspanyol hükümetinden, Balear Adaları’ndaki epidemiyolojik oranı azaltmak ve turistik operasyonları mümkün olan en kısa sürede yeniden başlatmak için aşı tedarik planına uymasını ve son teslim tarihlerini garanti etmesi çağrısında bulundu.

Mısır da hızlı bir toparlanma için en çok çalışan ülkelerin başında geliyor

Mısır Petrol Bakanı Tarek El-Molla, hükümetin turizm sektörünü destekleme girişiminin bir parçası olarak uçak fiyatlarında indirim yaptıklarını duyurdu. El-Molla “uçak yakıtını galon başına 15 sente indiriyoruz, 21 Ocak’tan başlayarak yıl sonuna kadar devam edeceğiz“ dedi.

Mısır hükümetinin koronavirüs salgınının ardından düşüşe geçen turizm ve havacılık sektörlerini canlandırmak için çok yoğun çaba sergiliyor.

Mısır Turizm Bakanı Khaled El-Anany, uluslararası hava taşıyıcılarını Mısır’ın turistik yerlerine günlük uçuşlarını artırmaya teşvik etti.

Mısır’ın turizmi yeniden canlandırma programı arasında bazı süprizler de var.

Türkiye tarafında turizm bakanlığının dünyadaki tüm tur operatörleri ile sıcak temasta olduğunu ve tüm tanıtım ve pazarlama kampanyalarının hazır olduğunu ve sadece bir günde tüm kaynak pazarlarda harekete geçirebilecek bir durumda gelişmeleri beklediklerini biliyorum.

Ancak son zamanlarda çok başarısız bir performans sergileyen ve uluslararası piyasalarda artık güven telkin etmeyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamalarının ve beyanlarının itibarını ve saygınlığını kaybettiğini bilmenizi isterim.

Resim: © AA

TOUREXPI tarafından geçilen Baraner: Şimdi destinasyonlararası aşı programı yarışları başladı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Baraner: Şimdi destinasyonlararası aşı programı yarışları başladı haberi web sayfamıza otomatik olarak TOUREXPI sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Baraner: Şimdi destinasyonlararası aşı programı yarışları başladı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.