Bannon’ın New York’ta Teslim Olması Bekleniyor

Bannon’ın New York’ta Teslim Olması Bekleniyor

ABONE OL
10:30 - 08/09/2022 10:30
Bannon’ın New York’ta Teslim Olması Bekleniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Yeni bir iddianameyle karşı karşıya kalan, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın bir zamanlar üst düzey stratejisti olan ve başkanlık affından yararlanan Steve Bannon’un yarın New York’ta yetkililere teslim olması bekleniyor.

Bannon, 2020’de federal mahkemede ABD-Meksika sınırı boyunca duvar inşa etmek için oluşturulan fona bağış yapanları dolandırmakla suçlanmış ancak bu iddianame, Trump’ın başkanlığının son saatlerinde affedildikten sonra reddedilmişti.

Federal savcılar, Bannon ile birlikte Brian Kolfage, Andrew Badolato ve Timothy Shea’yı, ABD’nin güney sınırına duvar örülmesi amacıyla 25 milyon dolar bağış toplayan kampanyaya katılan binlerce bağışçıyı dolandırmakla suçlamıştı.

Başkan Trump’ın seçim kampanyasının en ses getiren vaatlerinden olan duvar projesiyle Orta ve Güney Amerika’dan gelen yasadışı göçmenlerin ülkeye girişini engellenmesi hedefleniyordu.

İddianameye göre Bannon, bağışlanan paranın tamamının duvar projesi için kullanılacağı sözünü vermiş olmasına rağmen, zanlılar bağışçılardan alınan paranın yüz binlerce dolarlık kısmını organizasyonun kamuoyuna tanıtılan amacına ve biçimine aykırı olarak kullandı.

Konuyla ilgili bir kaynağa göre, yeni iddianame, önceki federal davanın bazı kısımlarını yansıtabilecek eyalet suçları için hazırlanmış olabilir ancak iddianame hala mühürlü olduğu için bu henüz net değil.

Manhattan Bölge Savcılığı sözcüsü konuyla ilgili yorum yapmayı reddetti.

Bannon, Washington Post’un yeni iddianameyi paylaşmasının ardından dün gece bir açıklama yapmıştı.

Bannon yaptığı açıklamada, “Bu, ceza adalet sisteminin partizanca siyasi bir silah haline getirilmesinden başka bir şey değildir” demişti.

Bannon, Manhattan federal savcılarının aynı şeyi Ağustos 2020’de de kendisini o yılki seçimlerde devre dışı bırakmaya çalışmak için yaptığını söyledi.

Bannon, “O zaman işe yaramamıştı; şimdi de kesinlikle yaramayacak” dedi.

Aynı kaynak, Bannon’ın yarın Manhattan’daki eyalet mahkemesine çıkmasının ve ardından yargılanmak üzere serbest bırakılmasının beklendiğini söyledi.

Bir başkan, federal suçları affedebiliyor ancak eyalet suçlarını affedemiyor.

Bannon Temmuz ayında 6 Ocak Kongre saldırısını soruşturan Kongre komisyonuna ifade vermesi ve talep edilen belgeleri komisyonla paylaşması yönündeki çağrıya uymadığı gerekçesiyle Kongre’ye itaatsizlikle suçlanmıştı.

VOA tarafından geçilen Bannon’ın New York’ta Teslim Olması Bekleniyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Bannon’ın New York’ta Teslim Olması Bekleniyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Bannon’ın New York’ta Teslim Olması Bekleniyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.