Bakan Maas, tüm Avrupa tatil ülkeleri ile toplantı yapacak

Bakan Maas, tüm Avrupa tatil ülkeleri ile toplantı yapacak

ABONE OL
13:54 - 15/05/2020 13:54
Bakan Maas, tüm Avrupa tatil ülkeleri ile toplantı yapacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Toplantının amacı sınırların turistler için koordineli bir şekilde açılması için atılacak somut adımları görüşmek.

APA haber ajansı tarafından yayınlanan habere göre Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, önümüzdeki Pazartesi gününde İspanya, İtalya, Avusturya, Yunanistan, Hırvatistan, Portekiz, Malta, Slovenya, Kıbrıs Rum Kesimi ve Bulgaristan dışişleri bakanları ile video konferans yaparak şu anda yürürlükte olan seyahat kısıtlamalarının koordineli bir şekilde kaldırılmasını görüşecek.

Almanya´nın küresel seyahat uyarısı daha 14 Haziran tarihine kadar geçerli. Bu tarihten sonra Heiko Maas bu ayarıyı ilk olarak Avrupa ülkeleri için ve daha sonra diğer ülkeler için adım adım kaldırmayı hedefliyor.

Daha önce Fransa, İsviçre ve Avusturya ile Almanya arasındaki sınırları 15 Haziran´dan itibaren tamamen açmayı planladığını açıklayan Maas, Lüksemburg ile olan sınırların yarından itibaren açıacağını ve Danimarka ile de bu doğrultuda görüşmelerin devam ettiğini dile getirmişti.

Koronavirüs salgınının etkisinden nispeten az etkilenmiş olan Avusturya, Hırvatistan ve Yunanistan gibi ülkeler, bu yaz mevsiminde bile Almanya´dan turistlerin gelmesini belediklerini ve o nedenle sınıröte turizmin bir an önce yeniden başlatılmasını istediklerini daha önce de ifade etti.

Almanya dışişleri bakanı Heiko Maas ise Çarşamba gününde „Durum ülkeden ülkeye farklılık gösterdiği halde amacımız Avrupa sınırları içinde mümkün olduğu kadar koordineli bir şekilde hareket etmek. Hepimiz illa ki aynı adımları atmak zorunda değiliz, fakat yarışa girmekten sakınarak karşılıklı olarak ayaklarımıza basmadan hareket etsek iyi olur“ şeklinde yorum yapmıştı. (Tourexpi)

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.