Bahçeli’den Akşener’e “çekilme” çağrısı; Erdoğan’dan partililere “seçimlerin muhasebesini yapıyoruz” güvencesi

Bahçeli’den Akşener’e “çekilme” çağrısı; Erdoğan’dan partililere “seçimlerin muhasebesini yapıyoruz” güvencesi

ABONE OL
22:45 - 10/04/2024 22:45
Bahçeli’den Akşener’e “çekilme” çağrısı; Erdoğan’dan partililere “seçimlerin muhasebesini yapıyoruz” güvencesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türk siyaseti Ramazan Bayramı’nda da mesaisine devam ediyor.

Liderler özellikle bayram namazlarından sonra ve partilerinin bayramlaşma törenlerinde mesajlar verdi.

Bugün partisinin Bursa İl Başkanlığı’nın bayramlaşma törenine video konferans ile katılan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim sonuçlarının parti kurullarında değerlendirildiğini söyledi. Erdoğan, “22 yıldır kendimizi yenileme, güncelleme konusunda farkımızı koyduk” diyerek partide revizyon mesajı verdi.

Erdoğan, “Biz de her parti gibi seçimlerin muhasebesini yapıyoruz, yapacağız. Asla kolaya kaçmadan, milletimizin sandıkta verdiği mesajları tüm boyutlarıyla okuyor, en ince detayına kadar analiz ediyoruz. Geçen hafta yaptığımız MYK toplantısında bunun ilk adımını attık. İnşallah halkayı sürekli genişleterek istişarelere devam edeceğiz. Biz, kurulduktan sadece 10 ay sonra milletin teveccühüne mazhar olmuş, 22 yılda girdiğimiz 17 seçimin tamamında sandıktan birinci çıkmış bir partiyiz. Kendimizi yenileme, güncelleme, güç ve enerji toplamış olarak yola revan olma noktasında her zaman farkımızı ortaya koyduk. Siyaset yolculuğumuzu aynı şekilde sürdüreceğiz” dedi.

Erdoğan’dan AK Partililer’e mesaj: “Yeise kapılmamanızı, fitne odaklarına uyanık olmanızı bekliyorum”

Tarihinde ilk kez Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) ardında kalarak ikinci parti konumuna gerileyen AK Parti’nin lideri, seçim sonuçları nedeniyle hayal kırıklığına uğrayan partililere Kuran-ı Kerim’in ikinci suresi olan Bakara suresindeki “Sizin şer olarak gördüğünüz hayır olabilir” sözlere atıfta bulunarak moral aşılamaya çalıştı.

Cumhurbaşkanı, “Burada şu hususu bir kez daha sizlere hatırlatmak istiyorum; biz ‘sizin şer gördüklerinizde hayır olabilir’ ikazına ram olmuş insanlarız. Biz olanda hayır olduğuna tüm kalbimizle inanan bir kadroyuz. 31 Mart seçim sonuçları Allah’ın izniyle, AK Parti’miz için, davamızın geleceği için, Türkiye’nin istiklal ve istikbali için hayra tebliğ olacaktır. AK Parti ve Cumhur İttifakı bu süreçten çok daha güçlenerek çıkacaktır. Bundan en küçük bir şüphe duymuyoruz. Sizlerden de asla yeise kapılmamanızı, tefrikaya düşmemenizi, aramıza nifak sokmaya çalışan fitne odaklarına karşı uyanık olmanızı bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Bahçeli’den Akşener’e çağrı: “Ayrışma kararından vazgeç, partinin başında devam et”

Konuşmasında teşekkür ettiği Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) lideri Devlet Bahçeli, partisinin kurucu lideri Alparslan Türkeş’in kabrini ziyaretinden sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e başkanlık görevini bırakmama çağrısında bulundu.

MHP lideri, “Türkiye devlet ve millet olarak çok büyük meselelerle karşı karşıya. Yeni bir süreçteyiz yeni yüzyılın ikinci evresi Türk milletinin tekrar yükselişi, direnişidir. Burada çok dikkatli olmak gerekiyor. Türkiye’nin birliğe ihtiyacı vardır. Siyasi partilerimizde karmaşa, çatışma, birbirlerine karşı aşırı derecede yalan sömürüsü yapılmaktadır. Bu gidişat iyi değildir. Bizden ayrılmış olan bir grup arkadaşımız İYİ Parti’yi kurmuşlardır. Milliyetçi Hareket Partisi 55 yıllık siyasi hayatı boyunca bu tür davranışları yaşamıştır. Ayrışmalar olmuştur. Fakat sonuç itibariyle MHP ulu çınar gibi ayakta kalmayı başarmıştır. Şimdi önüne gelen aday olmaya çalışıyor. Bunlar en tabii hakkıdır. Fakat çoklu adaylar çoklu bölünmelere de vesile olabiliyor. Önümüzdeki siyasi istikrarı, siyasi partilerdeki istikrarla ilişkilendirerek sayın Meral Akşener’in ayrışma kararından vazgeçerek partinin başında, devamında onunla beraber aday olmak isteyen insanların etrafında kenetlenerek Türkiye’nin etrafında kenetlenmesi gerektiğini düşünmekteyim” diye konuştu.

Bahçeli, “Cumhuriyet sandıkta kurulmadı” dedi; CHP Lideri Özel, “Dünyada bir ülke sandıkla kurulmuşsa bu ülke kurulmuştur” yanıtını verdi

Bahçeli’nin dünkü bayram mesajında verdiği “Türkiye Cumhuriyeti sandıkta kurulmadı” mesajı da siyasette tartışılıyor.

Bayram namazını Manisa’da kılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, namaz sonrası gazetecilerin soruları üzerine Bahçeli’nin “‘Cam tavanı kırdık’ diyenlerin Türk devletinin çatısını ve Türk milletinin varlığını dinamitlemesine asla fırsat verilmeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti sandıkta kurulmamıştır. Türk tarihi sandıkta yazılmamıştır. Herkes aklını başına almalı, rüzgar ektiği müddetçe fırtına biçeceğini unutmamalıdır” sözlerine yanıt verdi.

CHP Lideri, “Bu ülke ‘sandıkta kurulmadı’ demek, dilim varmaz cehalet demeye, dil sürçmesi olduğunu kabul etmek isterim. Dünyada bir ülke sandıkla kurulmuşsa bu ülke kurulmuştur. Kurtulmadan önce bile kuruluşu öncelemiş, milli iradeyi öncelemiş bir liderin kurtardığı bir ülkeye sandıkta demokrasiyle kurulmamış demek, abesle iştigaldir. Sayın Bahçeli’nin benim öğretmeme ihtiyacı yoktur ama 23 Nisan 1920 günü bu ülke, önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Birinci Meclis’in mensuplarının kıldıkları Cuma namazından sonra dualarla açılmış, ardından aldığı ilk karar mazbata tetkik komisyonudur. Millet devleti kurar, geliştirir, anayasasını değiştirir, millet ne derse olur” dedi.

Bu arada uzun bir aradan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı ile bir dini bayram vesilesiyle telefonlaştı. En son 2011 yılında o dönem CHP Genel Başkanı olan Kemal Kılıçdaroğlu ile bayramlaşan Erdoğan, 13 yıl aradan sonra bu kez de Özgür Özel ile telefonda bayramlaştı.

VOA tarafından geçilen Bahçeli’den Akşener’e “çekilme” çağrısı; Erdoğan’dan partililere “seçimlerin muhasebesini yapıyoruz” güvencesi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Bahçeli’den Akşener’e “çekilme” çağrısı; Erdoğan’dan partililere “seçimlerin muhasebesini yapıyoruz” güvencesi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Bahçeli’den Akşener’e “çekilme” çağrısı; Erdoğan’dan partililere “seçimlerin muhasebesini yapıyoruz” güvencesi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.