Bağdat’ta ABD Büyükelçiliği yakınlarında patlama sesleri duyuldu

Bağdat’ta ABD Büyükelçiliği yakınlarında patlama sesleri duyuldu

ABONE OL
08:30 - 06/01/2020 08:30
Bağdat’ta ABD Büyükelçiliği yakınlarında patlama sesleri duyuldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Irak’ın başkenti Bağdat’ta yüksek güvenlikli Yeşil Bölge içinde yer alan ABD Büyükelçiliği yakınlarında iki patlama meydana geldiği bildirildi.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Bağdat Yeşil Bölge’de bulunan ABD Büyükelçiliği yakınına 2 füze düştü. Bir füzenin ise Yeşil Bölge’nin dışına düştüğü ve yaralılar olduğu bildirildi.

Geçtiğimiz Cumartesi günü de aynı bölgeye 2 füze atılmış, Yeşil Bölge’nin trafiğe açık olan kapıları güvenlik güçleri tarafından kapatılmıştı.

İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani’nin ABD’nin düzenlediği saldırıda öldürülmesinin ardından uluslararası alanda diplomasi trafiği yoğun şekilde devam ederken, bölgede yapılan ABD karşıtı protestolar da devam ediyor.

Irak’ta geçtiğimiz yıl büyük protestoların başlamasından bu yana Yeşil Bölge’de birden fazla patlama yaşandı.

 

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.