Aziz-Nesin Avrupa İlkokulu, Berlin Drumbo Cup 2020 Şampiyon

Aziz-Nesin Avrupa İlkokulu, Berlin Drumbo Cup 2020 Şampiyon

ABONE OL
23:15 - 18/03/2020 23:15
Aziz-Nesin Avrupa İlkokulu, Berlin Drumbo Cup 2020 Şampiyon
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Berlin Aziz-Nesin Avrupa İlkokulu, Commerzbank’ın sponsorluğunda düzenlenen Almanya’nın en büyük okullararası futbol turnuvası Drumbo Cup 2020 Berlin Şampiyonu oldu.

Bu sene 46.sı düzenlenen ve Ocak 2020’den bu yana devam eden Drumbo Cup turnuvasına Berlin’den 373 ilkokul katıldı. Geçen senelere nazaran yoğun bir ilgi ve katılımın olduğu turnuvanın final maçları Sömmering Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşti.

Berlin Aziz-Nesin Avrupa İlkokulu, bu takımlar arasından sıyrılıp önce semt şampiyonasında ilk sırayı aldı. Sonra 06.03.2020 tarihinde düzenlenen turnuvada yarı finale kaldı. Yarı finalde 12 takım içinde altı takım içine girerek finale kaldı. 11.03.2020’de kıran kırana geçen final maçlarında takımımız bir tarih yazdı. Aziz-Nesin-Avrupa-İlkokulu son maçını turnuva boyunca favori gösterilen Gesundbrunnen İlkokulu’na karşı 1-0 üstünlük göstererek Drumbo Cup şampiyonu oldu.

Berlin Kreuzberg-Friedrichshain ilçesini temsil eden Aziz-Nesin-İlkokulu finaldeki ilk maçını Spandau ilçesini temsil eden Bernd Ryke İlkolulu’yla 0-0 berabere kaldı. İkinci maçında Steglitz-Zehlendorf’tan Avrupa Okulu Quentin Blake İlkokulu’nu Cem Merdan’ın son dakikada attığı şahane golle yendi ve grup lideri olarak yarı finale yükseldi. Yarı finalde Reinickendorf ilçesinden rakip Hoffmann von Fallersleben İlkokulu maçın ilk dakikalarında 1-0 galip durumdayken antrönörümüz Hasan Çil’in öğrencileri maça ağırlığını koyarak Kaan’ın ve Ali Burak’ın attığı gollerle rakibi 5-1 yendi. Böylece Aziz-Nesin-Avrupa İlkokulu ilk kez finale yükseldi. Finalde rakip Mitte ilçesi temsilcisi Gesundbrunnen İlkokulu idi. Gesundbrunnen İlkokulu bu turnuva öncesi turnuvanın favorisi olarak görülüyordu, çünkü turnuva boyunca hiçbir yenilgi almamıştı.

Maça kontrollü başlayan takımımız ilerleyen dakikalarda baskısını artırarak oyunda üstünlüğü sağladı. Son dakilarda Cem Merdan’ın müthiş golüyle maçı 1-0 kazanarak tarihi bir zafere imza attı. Böylece Aziz-Nesin-İlkokulu Berlin Durmbo Cup 2020 yılı Şampiyonu oldu.

Bu büyük başarısı ile Aziz-Nesin-Avrupa İlkokulu Kreuzberg/Friedrichshain ilçesinin de gururu oldu. Berlin’in en iyisi olan Aziz-Nesin-İlkokulu’nun yetenekli oyuncuları Berlin’in genç iş adamı Adem İspirli’nin misafiri olarak turnuva sonunda birlikte bu başarıyı kutlamak üzere yemek yemeye gittiler.

Berlin Şampiyonu Aziz-Nesin-Avrupa İlkokulu’nun kadrosu:

Kalede Berat, Yunus, Arda, İsmail, Mikail, Cem Merdan, Ali Burak ve Kaan

ha-ber.com/Zeynep Arslan
Fotoğraflar: Aziz-Nesin-Avrupa İlkokulu

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.