Azerbaycan CB Yardımcısı Haciyev: KGK’ya minnettarız

Azerbaycan CB Yardımcısı Haciyev: KGK’ya minnettarız

ABONE OL
20:33 - 12/12/2020 20:33
Azerbaycan CB Yardımcısı Haciyev: KGK’ya minnettarız
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

KGK organizasyonuyla Azerbaycan’da bulunan yabancı medya mensupları, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Dış Politika İşleri Başkanı Hikmet Haciyev tarafından kabul edildiler. Haciyev, “Azerbaycan davasına her daim güçlü destek veren KGK’ya teşekkür ediyoruz” dedi

KÜRESEL Gazeteciler Konseyi’nin (KGK) Azerbaycan’a götürdüğü yabancı medya mensupları, Ermenistan işgalinden kurtarılan Karabağ’da iki gün boyunca Ermenistan’ın yaptığı yıkım ve mezalime tanık olmalarının ardından bugün Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Dış Politika İşleri Başkanı Hikmet Haciyev tarafından kabul edildiler.

KGK Genel Başkan Vekili İsmail Bayazıt, KGK Genel Başkan Yardımcısı Kahraman Halisçelik, KGK Dış Medya Meclisi Başkanı ve Bakü Parlamento Jurnalistleri Birliği Başkanı Elşad Eyvazlı da görüşmede hazır bulundu. Haciyev, KGK öncülüğünde düzenlenen medya turuna katılan yabancı medya mensuplarının sorularını cevapladı.

‘HAKLI DAVAMIZIN DÜNYADA NET ALGILANMASI ÇOK ÖNEMLİ’

Ermeni mezalimini aktaran Hacıyev, bu organizasyon için KGK’ya teşekkür etti. Azerbaycan’ın haklı davasının dünyada net olarak anlaşılabilmesi için yabancı gazetecilerin gözlem ve tanıklıklarının çok önemli olduğunu vurgulayan Haciyev, “KGK organizasyonuyla ülkemize gelen yabancı gazeteciler ilk kez Karabağ bölgesine gittiler ve yaşananları yerinde gördüler. Gazetecilerin yazacakları haberler de haklı davamızın dünyada net olarak algılanabilmesi için çok önemli. Bu vesileyle, Azerbaycan davasına her daim güçlü destek veren KGK’ya minnettar olduğumuzu ifade etmek isterim. KGK’ya, bu organizasyona katılan tüm gazetecilere bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi.

KGK’nın Azerbaycan’a götürdüğü yabancı medya mensupları, ilk gün Fuzuli kent merkezi ile Fuzuli bölgesinde Ermenistan’ın yaptığı yıkımı ve mezalimi yerinde görüntülemelerinin ardından dün de Karabağ’ın Ermenistan işgalinden kurtarılan Ağdam bölgesindeydi. Yabancı medya grubu, savaşla sona eren Ermeni mezalimini gördükleri Ağdam’da yerli halk ve Ermeni mayınlarını temizleyen ekiple röportajlar yaptılar. KGK heyeti, mayınların imha edilişine de şahit oldular.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.