Aynur Kır, Bavyera Eyalet Meclisi’ne aday gösterildi

Aynur Kır, Bavyera Eyalet Meclisi’ne aday gösterildi

ABONE OL
11:54 - 09/10/2022 11:54
Aynur Kır, Bavyera Eyalet Meclisi’ne aday gösterildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Eski Nürnberg Belediye Meclisi Üyesi olan Aynur Kır seçilirse, Arif Taşdelen’den sonra Mecliste 2’inci Türk asıllı Milletvekili olacak.

SPD Nürnberg son iki haftada yapılan delege toplantılarında Bavyera Eyalet Meclisi için adaylarını belirledi. 05. Ekim tarihinde SPD´nin merkez binası olan Karl-Bröger-Zentrum´da yapılan delege toplantısında Aynur Kır´ı Nürnberg`in Doğu semtinden milletvekili adayı gösterdi.

Parti içi seçimde gençlik kollarının adayına karşı yarışan Aynur Kır etkileyici konuşmasıyla 30 delegenin 18´inin oyunu alarak milletvekili adaylığını aldı.

EĞİTİM, EKOLOJİ VE AİLEYE AĞIRLIK VERDİ

Aynur Kır konuşmasında sağlık konusuna, ekolojiye, eğitime ve aile, bakım ve mesleğin birbirine daha iyi uyumu konularına ağırlık verdi. Özellikle yabancı kökenli kadınların da sosyal yaşamdaki konumuna değinen Aynur Kir konuşmasında sıkça alkış aldı.

SPD Nürnberg böylelikle Arif Taşdelen, Aynur Kır, Michael Ziegler ve Claudia Arabackyj´i Ekim 2023 tarihinde yapılacak olan Bavyera Eyalet seçimlerine aday gösterdi.

NÜRNBERG ESKİ BELEDİYE MECLİS ÜYESİ

Aynur Kır 2014-2020 tarihleri arası Nürnberg Meclis üyeliği yaptı. Uzun yıllardır SPD semt başkanlığının yanı sıra, sivil toplum kuruluşu Bürgerverein Gleißhammer/St.Peter`in başkanlığını da yapmakta.

Kır, aynı zamanda Başkanlığını Rıza Özlek’in yaptığı Antalya-Nürnberg kardeş şehir   insan derneği yönetiminde de görev yapıyor

ha-ber.com/Taner TÜZÜN/Nürnberg

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.