Ayla New York’ta göz yaşları eşliğinde izlendi

Ayla New York’ta göz yaşları eşliğinde izlendi

ABONE OL
00:12 - 10/03/2019 00:12
Ayla New York’ta göz yaşları eşliğinde izlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
Salon çıkışında da gaziler için yardım toplandı. Gecenin açılışında konuşan Türkiye New York Başkonsolosu Alper Aktaş, iki ülkenin Kore Savaşı ile başlayan dostluğunun bir örnek teşkil ettiğini söyledi. Kore New York Başkonsolosu Hyo-Sung Park da iki ülke arasındaki köprünün New York’ta bir kez daha gözler önüne seren Ayla filmini birlikte seyretmekten büyük mutluluk duyduğunu kaydetti.
Başkonsoloslara, geceyi organize eden ekibin lideri İbrahim Kurtuluş tarafından ”Babaları Gibi Savaştılar” başlığı taşıyan birer afiş hediye edildi. Aynı zamanda fahri Kore vatandaşı olan Kurtuluş, gecenin hazırlanmasına destek olan kurum ve kuruluşlara tek tek teşekkür etti.
Geceye katkı verenlerden yazar Nermin Bezmen de bir konuşma yaptı. Bezmen’e gecede eşi sinema sanatçısı Tolga Savacı da eşlik etti. Filmin gösteriminde New York’taki Türk ve Kore askeri ataşeleri de hazır bulundu.
Projenin öncülüğünü Türk-Kore dostluğunun geliştirilmesi için uzun yıllardır sivil toplum kurumlarında çaba harcayan İbrahim Kurtuluş, programın organizasyonunu gönüllü olarak yürüten In 212 Production şirketinin sahibi Jimmy Cüneyt Gürkan ve Türk-Amerikan toplumunun genç liderlerinden Mustafa Turan yaptı.
2017 yılında Can Ulkay’ın yönetmenliğini yaptığı Ayla filmi 90’ncı Oscar törenlerinde En İyi Yabancı Film kategorisinde Türkiye adına aday gösterilmişti. Gece Türk Amerikan toplumunun önde gelen kurum ve kuruluşlarından tarafından da desteklendi.
ha-ber.com

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.