AYDEF Federasyonu Hamburg’da Resmi Açılışını Gerçekleştirdi

AYDEF Federasyonu Hamburg’da Resmi Açılışını Gerçekleştirdi

ABONE OL
10:17 - 14/06/2021 10:17
AYDEF Federasyonu Hamburg’da Resmi Açılışını Gerçekleştirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Genel merkezi Almanya’nın liman kenti Hamburg’da bulunan, kısa adı AYDEF olan (Almanya Yozgatlılar Federasyonu) gerçekleştirdikleri resmi açılış töreniyle çalışmaları ile ilgili kamuoyunu bilgilendirdiler.

Hamburg’da gerçekleşen resmi açılış törenine Hamburg başkonsolosu Yonca Sunel, SPD Hamburg eyalet meclisi milletvekilleri Güngör Yılmaz, Ali Şimşek, Hamburg Eğitim Ataşesi Lütfi Dede, Ticaret Ataşesi Uğur Özcan, Bielefeld el ele engelliler yardımlaşma ve dayanışma derneği başkanı Dursun Karabel, yardımcısı Zafer Erciyes, avukat Filiz Çapar, Bremen Aydef başkanı Şemsettin Yıkılmaz, iş insanı İrfan Gündoğan, futbol menajeri Mustafa Demir, AYDEF federasyonu genel başkanı Salih Çelik, yönetim kurulu üyeleri olmak üzere, iş adamları ve Yozgatlı vatandaşlar katıldı.

AÇILIŞ KURDELESİNİ HEP BİRLİKTE KESTİLER

Resmi açılış töreni program sunumunu Rıza Atamtürk’ün yaptığı etkinlikte, Hamburg Başkonsolosu Yonca Sunel, Hamburg Eyalet Meclisi milletvekilleri Güngör Yılmaz, Ali Şimşek, AYDEF başkanı Salih Çelik, genel başkan vekili Mustafa Çelik birer konuşma yaptılar.

Hamburg Başkonsolosu Yonca Sunel yaptığı konuşmada “Yaklaşık 2 yıldır Aydef’in kuruluş çalışmalarını yakından takip ediyorum. Almanya’nın incisi sayılan Hamburg’da genel merkezin bugün resmi açılışına tanık olmak çok sevindirici. Çalışmalarınız hem Türkiye’ye hem de Almanya’ya yönelik olması çok sevindirici. Yararlı çalışmalar yapacağınıza inanıyorum. Sizlerden çocuklarımızın eğitimine önem vermenizi de rica ediyorum. Sizleri tebrik ediyor, yolunuz açık olsun diyorum” dedi.

Açılış töreninde SPD milletvekili Güngör Yılmaz’da yaptığı konuşmada, “Nereden gelirsek gelelim, bu güzel ülkede farklılıklarımızı bir kenara bırakarak, birlikte güzel işlere imza atabiliriz” dedi.

Konuşmasında kendisinin de Yozgat’a bağlı Karabalı köyü doğumlu olduğunu belirten SPD Milletvekili Ali Şimşek’te, “Biz de bir grup delegasyon üyesiyle birlikte yıllar önce Yozgat’a ziyaret edip, incelemelerde bulunmuştuk. Orada ayrıca bir sokağa Almanya da yaşadığım ilçe olan Bergedorf isminin verilmesine vesile olmuştuk. İnsanları kaynaştıran farklı kültürlerin bu türden birliktelikleri çok önemsiyorum” dedi.

Aydef başkan vekili Mustafa Çelik’te söz aldığı konuşmasında, federasyonun kuruluşu ile ilgili yürüttükleri çalışmalara değinerek, vizyon ve amaçlarına yönelik önemli açıklamalarda bulundu. “Dünya Yozgatlılar Federasyonu (DUYKON) bize görev verdi. Biz de bu kapsamda çalışmalarımızı yoğunlaştırarak, yüzümüzün akıyla bu günlere geldik ve Yozgat’ımızı en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz” dedi.

TÜM DÜNYAYI BURADAN SELAMLIYORUZ!

Törende en son olarak konuşmasını gerçekleştiren federasyon başkanı Salih Çelik,” Bugün burada 2 yıllık kuruluş sürecini resmi bir törenle taçlandırıyoruz. Bizim iki devletimiz var. Birisi doğduğumuz topraklar olan Türkiye, diğeri doyduğumuz topraklar olan Almanya. İki devlete de olan sorumluluk anlayışımızla buradan tüm dünyayı selamlıyoruz. Dünya barışı ve sevgi anlayışıyla çıktığımız bu anlamlı yolda herkesi burada kardeşçe kucaklıyoruz.” dedi.

Konuşmasının devamında Çelik, Türkiye’ye yönelik yaptıkları yardım faaliyetlerinin ayrıntılı bir dökümünü yaparak, “Bizler Kültürel, Eğitim ve Sportif alanlarda faaliyet yürütmek üzere Yozgat için yola koyulduk. Ayrıca uyum, aile ve dayanışma bağlarımızı güçlendirerek birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmek istiyoruz. Bugün açılış vesilesiyle buradan çalışmanın ve paylaşmanın önemine vurgu yapmak istiyorum. Almanya’daki tüm Yozgatlı hemşerilerimizi canı yürekten selamlıyorum” diyerek sözlerini bitirdi.

Daha sonra hep birlikte resmi açılış töreni kurdelesi kesilerek, kurulan federasyonun Yozgat’a, Türkiye’ye ve insanlığa hayırlı-uğurlu olması temennisinde bulunuldu.

YİYECEK-İÇECEK İKRAMINDA BULUNULDU.

Resmi açılış törenin ardından, Yozgat federasyon üyeleri mangalda hazırladıkları leziz yiyecek, içecek ve tatlı çeşitlerini gelen konuklara ikram ettiler.

Davetliler hep birlikte bir yandan kendilerine ikram edilen yiyeceklerin tadına bakarken, diğer yandan kendi aralarında da koyu bir sohbet gerçekleştirdiler. Günün anısına birlikte çekilen hatıra fotoğraflarının ardından, açılış etkinliği başladığı güzellikte geç vakitlerde son buldu.

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.