Avustralya, öğrenci vizesini zorlaştırıyor

Avustralya, öğrenci vizesini zorlaştırıyor

ABONE OL
11:36 - 21/03/2024 11:36
Avustralya, öğrenci vizesini zorlaştırıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Avustralya bu hafta yabancı öğrenciler için daha katı vize koşulları uygulamaya başlıyor. Zira resmi veriler, ülkeye göçün rekor seviyeye ulaştığını gösteriyor. Göçmen sayısı ve nüfustaki artış, artan inşaat maliyetleri nedeniyle arz sorunu yaşayan konut piyasasını daha da zor duruma sokacak gibi görünüyor.

Öğrenci ve mezun vizeleri için İngilizce dil gereklilikleri artırılırken, hükümet, kuralları tekrar tekrar ihlal etmeleri halinde eğitim sağlayıcıların uluslararası öğrencileri işe almasını askıya alma yetkisine sahip olacak.

İçişleri Bakanı Clare O’Neil yaptığı açıklamada, “Bu hafta sonu atılacak adımlar göç seviyelerini aşağı çekmeye devam ederken, miras aldığımız bozuk sistemi düzeltmek için göç stratejisindeki taahhütlerimizi de yerine getirecek” dedi.

Avustralya hükümeti, ülkeye gelme nedeni öğrenim görmekten ziyade çalışmak olan uluslararası öğrencileri kısıtlamak için “gerçek öğrenci testi” uygulamaya sokuyor. Ziyaretçi vizelerine ise “daha fazla kalmama” koşulu getiriyor.

Bu önlemler, bir önceki hükümet tarafından getirilen ve uluslararası öğrencilere sınırsız çalışma saati hakkı da tanıyan bir dizi Covid dönemi imtiyazını sona erdirmeye yönelik eylemleri takip etti. O dönemde hükümet, iki yıl içinde öğrenciler için kuralların sıkılaştırılacağını söylemişti.

Avustralya, sıkı Covid-19 kontrolleri gerekçesiyle yabancı öğrenci ve işçileri yaklaşık iki yıl boyunca dışarıda tutmasının ardından, işletmelerin personel açığını kapatmasına yardımcı olmak için 2022’de göçmen kabulünü arttırmıştı.

Ancak yabancı işçi ve öğrencilerin bu ani akını, zaten arz sorunu yaşayan konut piyasası üzerindeki baskıyı arttırarak fiyatların daha da yükselmesine neden oldu.

Net göç yüzde 60 arttı

Avustralya İstatistik Bürosu, yıllık net göçün yüzde 60 artarak 30 Eylül 2023 itibarıyla 548 bin 800’e ulaştığını açıkladı.

Avustralya nüfusu ise aynı dönemde yüzde 2,5 artarak, bugüne kadarki en hızlı yükselişi yaşadı ve 26,8 milyon kişiye ulaştı.

Hindistan, Çin ve Filipinler’den gelen öğrencilerin başı çektiği rekor göç, işgücü arzını genişletti ve ücret baskılarını sınırladı. Ancak yüksek inşaat maliyetlerinin yeni arzı kısıtladığı konut piyasasını daha da kötüleştirdi; kiralık ev bulmak çok zorlaştı.

O’Neil, hükümetin Eylül ayından bu yana attığı adımların göç seviyelerinde düşüşe yol açtığını ve son dönemde verilen uluslararası öğrenci vizelerinin bir önceki yıla göre yüzde 35 oranında azaldığını söyledi.

VOA tarafından geçilen Göçmen sayısı rekor düzeye çıkan Avustralya, öğrenci vizesini zorlaştırıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Göçmen sayısı rekor düzeye çıkan Avustralya, öğrenci vizesini zorlaştırıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Göçmen sayısı rekor düzeye çıkan Avustralya, öğrenci vizesini zorlaştırıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.