Avrupa’da onbinler Gazze’de kalıcı ateşkes çağrısıyla sokaklardaydı

Avrupa’da onbinler Gazze’de kalıcı ateşkes çağrısıyla sokaklardaydı

ABONE OL
21:34 - 27/11/2023 21:34
Avrupa’da onbinler Gazze’de kalıcı ateşkes çağrısıyla sokaklardaydı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İngiltere’nin başkenti Londra’da Gazze’de kalıcı ateşkes çağrısında bulunan Filistin yanlısı yürüyüşe onbinler katıldı. İngiliz polisi ırkçı nefreti kışkırtma şüphesi ile en az beş kişinin tutuklandığını açıkladı.

İsrail Hamas çatışmasının geçen ay başlamasından bu yana İngiltere dahil birçok Avrupa başkentinde her haftasonu Filistin Ulusal Yürüyüşü bu protestolar düzenleniyor.

Cumartesi günkü protestolar, yedi haftadır devam eden çatışmaların ardından insani yardımın yapılmasına izin veren dört günlük geçici ateşkes sırasında devam etti. İngiltere polisi ırkçı nefreti üzerinde Nazi sembolleri bulunan bir pankartı taşıyan kişinin tutuklandığını açıkladı. İlerleyen saatlerde Davut Yıldızı ve Gamalı Haç içeren yayınlar dağıtan dört kişinin daha tutuklandığı bilgisi verildi.

Londra’da geçen hafta düzenlenen yürüyüşe İşçi Partisi eski genel başkanı Jeremy Corbyn de katılmıştı

İngiltere güvenlik güçleri protestolar sırasında antisemitizm yaklaşımı sergilendiği iddialarına karşı üst düzey hükümet yetkililerinin daha sert davranmaması yönünde baskısıyla karşı karşıya. Protesto yürüyüşü sırasında neyin suç sayılacağına ilişkin bilgilendirme broşürleri dağıtıldı. Polisten yapılan açıklamada Hamas veya herhangi bir terör örgütünü destekleyen, terör eylemlerini öven ya da teşvik eden, nefret söylemi yayan kimseye hoşgörü göstermeyeceği açıklandı. İngiltere’deki protestoların güvenliği için en az 1500 polis memurunun görevlendirildi açıklandı.

Cumartesi günü Londra’daki Mısır Büyükelçiliği önünde Hizbu-t Tahrir adlı grup protesto gösterisi düzenledi. Polis rahatsız edici pankartlar taşıyan iki kadını gözaltına alındığını söyledi.

Paris’te de kadına yönelik şiddete karşı Uluslararası mücadele günü nedeniyle düzenlenen yürüyüşe hem Filistin hem de İsrail yanlısı aktivistlerin yanı sıra diğer gruplar da katıldı. Filistin bayrakları ve “Özgür Filistin” yazılı dövizlerin yanısıra, bazı protestocular “Gazze ve Filistin’de katledilen kadınlarlayız” sloganları attı.

Protestoya katılan bir grup Yahudi kadın da aralarında tecavüz ve cinayet gibi suçların da bulunduğu Hamasın işlediği suçları protesto etti ve “kadınız, gururluyuz, Yahudiyiz ve öfkeliyiz” sloganları attı.

Fransa’nın Strazburg Lyon ve Marsilya gibi büyük kentlerinde Filistin yanlısı bazı protestolar düzenlendi. Viyana’da şehre yağan ilk karın ortasında Filistin için barış mitingine yüzlerce kişi katıldı.

VOA tarafından geçilen Avrupa’da onbinler Gazze’de kalıcı ateşkes çağrısıyla sokaklardaydı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Avrupa’da onbinler Gazze’de kalıcı ateşkes çağrısıyla sokaklardaydı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Avrupa’da onbinler Gazze’de kalıcı ateşkes çağrısıyla sokaklardaydı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.