Avrupa Türk Futbol Federasyonu Resmen Kuruldu

Avrupa Türk Futbol Federasyonu Resmen Kuruldu

ABONE OL
00:18 - 23/02/2020 00:18
Avrupa Türk Futbol Federasyonu Resmen Kuruldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Genel Merkezi Almanya’nın Düsseldorf kentinde yer alan kısa adı (ATFF) Avrupa Türk Futbol Federasyonu, eski profesyonel futbol hakemlerimizden ve Avrupa Tüfad Başkanlığınıda yapan Abdulkadir Bakırdöven başkanlığında resmen kuruldu.

Almanya Mahkemesi tarafından onaylanan ve Resmi Gazete’de yayınlanan ATFF- Avrupa Türk Futbol Federasyonu yönetiminde Avrupa’da Türk futbolunun önde gelen isimleri yer aldı.

ATFF- Avrupa Türk Futbol Federasyonu Genel Başkanı Abdulkadir Bakırdöven, amaçlarının Avrupa ve Türkiye arasında köprü görevi yaparak, Türk Futboluna hizmet etmek olduğunu belirterek, ‘’ Avrupa genelinde liglerde mücadele eden 400’ün üzerinde futbol kulüplerimizi, antrenörlerimizi ve futbol ile ilgili tüm bireyleri ATFF çatısı altında bir araya getirip, Avrupa liglerinde oynayan yetenekli genç futbolcularımızın sağlıklı bir şekilde Türk futboluna kazanılması yönünde çalışmalar yapacağız. DFB – Almanya Futbol Federasyonu, diğer Avrupa ülkeleri Futbol Federasyonları ve Türkiye Futbol Federasyonu ile birlikte çalışmalar yapmak hedefimizdir. ATFF, Türkiye’deki kulüplerimizin de Avrupa’daki irtibat kuracağı adres olacaktır. “dedi.

 Futbol Eğitim Merkezleri Açılacak

Almanya Futbol Federasyonu ile ortak çalışmalar neticesinde başta Almanya olmak üzere diğer ülke Futbol Federasyonları ile de çalışılarak Futbol Eğitim Merkezleri kuracaklarını kaydeden ATFF Genel Başkanı Abdulkadir Bakırdöven, öncelikli amaçlarının Avrupa’da yetişen Türk gençlerimizin sağlıklı bir şekilde futbol eğitimlerini almaları ve kültürlerini unutmamaları yönünde deneyimli antrenörler ile birlikte çalışmalar yapacaklarını söyledi.

ATFF Genel Başkanı Bakırdöven,’’Avrupa Türk Futbol Federasyonu, sağlıklı bir nesil yetişmesini hedeflemekte, Türkiye ve Avrupa arasında sporda bir köprü vaziyeti görerek, yetenekli genç futbolcuları sağlıklı bir şekilde Türk futboluna kazandırmanın yanında Avrupa’da gençlerimizin en iyi kulüplerde yer almasını sağlamaktır. Avrupa Türk Futbol Federasyonu, Avrupa’ya ve Türkiye’ye hayırlı olsun.’’

Abdulkadir Bakırdöven Kimdir?

1973 Gaziantep doğumlu olan Abdulkadir Bakırdöven, eski futbolcu, 1992-2002 yılları arası Türkiye Profesyonel liglerinde Futbol Hakemliği yaptı. Gaziantep Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Akademisi mezunu olan Abdulkadir Bakırdöven, doktora yapmak için 2002 yılında Almanya’nın Köln şehrine geldi. 18 yıldır Almanya’da ikamet eden Abdulkadir Bakırdöven UEFA Antrenörlük lisansına sahip. Türkiye Süper lig takımlarından Gaziantepspor’da Sportif Direktörlük yaptı. Halen Almanya’nın Düsseldorf kentinde yaşayan Abdulkadir Bakırdöven, 5 yıldır Avrupa Tüfad Başkanlığını yapmaktadır. ATFF-Avrupa Türk Futbol Federasyonu’nun kurulmasına öncülük eden Abdulkadir Bakırdöven yönetim kurulunun da kararı ile Genel Başkan olarak görev yapmaktadır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.