Avrupa Konseyi Türkiye Hakkında Rapor Hazırlığında

Avrupa Konseyi Türkiye Hakkında Rapor Hazırlığında

ABONE OL
23:49 - 22/03/2022 23:49
Avrupa Konseyi Türkiye Hakkında Rapor Hazırlığında
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Denetim Komisyonu Eş Raportörleri John Howell ve Boriss Cilevis, Osman Kavala’nın tutukluluğunun devamına karar verilen duruşma sonrası bugün Ankara’da temaslarda bulundu.

AKPM’ye sunulmak üzere Konsey üyesi Türkiye hakkında rapor hazırlığındaki Howell ve Cilevis, bugün TBMM’de siyasi parti temsilcileriyle görüşmeler yaptı.

Raportörler, AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile biraraya geldi. Elitaş, görüşmeye ilişkin, “Üye devletlerin denetim sürecini inceleme kapsamında ülkemizi ziyaret eden Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Denetim Komisyonu AK Parti Grubumuzu ziyaret etti. Ukrayna krizi, Seçim Kanunu, Türkiye’nin hukuk ve demokrasi alanındaki gelişmelerini değerlendirdik” paylaşımında bulundu.

Sonrasında raportörler, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ve Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ile görüştü. CHP’den görüşmeye ilişkin açıklama yapılmadı.

Raportörler, HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu’nun HDP’li üyesi Fatma Kurtulan ile de görüştü. HDP’den yapılan açıklamada, “Beştaş ve Kurtulan görüşmede, Türkiye’de hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı ve insan hakları başlıklarında yaşanan gelişmelere dair partimizin görüşlerini raportörler ile paylaştı. Beştaş ayrıca gelmesi beklenen Seçim Kanunu Yasası’na ilişkin görüşlerimizi de dile getirdi” bilgisi verildi.

AKPM heyeti Ankara temasları kapsamında HDP’li yetkililerle görüştü

İyi Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu da, Isparta Milletvekili Aylin Cesur ve Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı ile birlikte raportörlerle görüştü.

VOA tarafından geçilen Avrupa Konseyi Türkiye Hakkında Rapor Hazırlığında haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Avrupa Konseyi Türkiye Hakkında Rapor Hazırlığında haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Avrupa Konseyi Türkiye Hakkında Rapor Hazırlığında haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.