Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası başladı

Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası başladı

ABONE OL
22:09 - 27/06/2017 22:09
Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası başladı

Ev sahipliğini Dortmund’un yaptığı; Genç Erkekler ve Genç Bayanlar Avrupa Güreş Şampiyonası Helmut-Körnig-Spor Salonu’nda gerçekleştiriliyor. 

Bu sabah saat 10’da yapılan açılış töreninden sonra şampiyonada eleme turlarına geçildi. Bu müsabakalara Alman Güreş severlerin ilgisi ancak hayli azdı.

Pazar gününe kadar sürecek olan şampiyonaya arlarında Türkiye’nin de bulunduğu 38 Avrupa ülkesinden toplam 404 sporcu katılıyor. Türkiye Şampiyona’da 8 Sıklete 16 güreşçi ile madalya mücadelesi verecek.

Diğer yandan Dortmund yalnız bir futbolsever şehir değil, aynı zaman da bir güreşsever şehri, zira Almanya’da yapılan büyük güreş turnuvalarına devamlı Dortmund ev sahipliği yapıyor.

Alman futbolun kalesi olan, Bundesliga’ nın e n iyi ve en başarılı takımı olarak ünlenen Borusssia Dortmund ile özdeşleşen 1 milyon nüfus ile bir madenciler kenti olarak ta tanınan Dortmund bu defa da Avrupalı genç güreşçilere ev sahipliği yapıyor.

Şampiyona Borussia Dortmund Stadının hemen yanında yer alan   Helmut-Körnig-Spor Salonunda yapılıyor.  Ter-temiz bir spor salonu. Her tarafta renkli 38 Avrupa ülkelerini temsil eden bayrakları asılı. Harika bir ses düzeni ve şık giyinimleri ile dikkat çeken görevliler ilk günü sönük geçen şampiyonaya bir nebze de olsa renk katıyorlar.

Pazar gününe kadar sürecek olan şampiyonaya aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 38 Avrupa ülkesinden toplam 404 sporcu katılıyor
Türkiye şampiyona’ da 8 Sıklete 16 güreşçi ile madalya mücadelesi veriyor.

Rusya, Polonya ve Türkiyeli genç güreşçilerin favori olarak gösterildikleri şampiyona; pazar günü yapılacak final maçları ile sona erecek.

ha-ber.com/Dortmund/Rıza Almalı

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.