Avni Yıldırım dev kapışmaya hazır

Avni Yıldırım dev kapışmaya hazır

ABONE OL
16:06 - 05/05/2016 16:06
Avni Yıldırım dev kapışmaya hazır
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Avni Yıldırım dev kapışmaya hazır!

Üç kemer sahibi profesyonel boksörümüz Avni Yıldırım, cuma günü Almanya’nın başkenti Berlin’de yapacağı unvan maçı öncesi hazırlıklarını tamamladı.

Profesyonel bokstaki gururumuz Avni Yıldırım 6 Mayıs Cuma günü Brezilyalı Jackson Junior’la yapacağı ünvan maçına hazır… Yaklaşık 2 aydır antrenmanlarını Almanya’da sürdüren başarılı sporcumuz, hafif ağır sıklette tecrübeli rakibi karşısında WBC Uluslararası Gümüş kemerini koruyacak.

Yıldırım geçtiğimiz yıl Ağustos’ta eski Dünya Şampiyonu Glen Johnson’u yenerek tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Genç boksör namağlup ünvanını sürdürürken, sadece 9 resmi maç yaparak WBC Dünya Sıralaması’nda 9’uncu basamağa yükselmişti.

Bu kritik mücadelenin kendisi için çok önemli olduğunu vurgulayan Yıldırım “Kariyerimde daha güçlü boksörlerle karşılaştım. Yine de kimseyi küçümsemek istemiyorum. Ancak her zamanki performansımı ortaya koyarsam karşımda kimse duramaz. Dünya Şampiyonluğu ve Altın Kemer yolunda bir engeli daha aşıp, hedefimize emin adımlarla ulaşmak istiyoruz” diye konuştu. Brezilyalı Jackson Junior ise “Bu uzun yolculuğu sıradan bir dövüş ortaya koymak için yapmadım. Şansımı sonuna kadar kullanıp ülkemdeki sevenlerimi gururlandırmak istiyorum” dedi.

Avni Yıldırım’ın menajeri ve aynı zamanda antrenörü Ahmet Öner geceyle ilgili iddialı konuştu. Öner “Avni genç, çalışkan ve çok disiplinli. Başarıya o kadar aç ki, onu bu yolda kimsenin durduracağına inanmıyorum. Boksu o kadar seviyor ki, adeta her gün ringe çıkmak istiyor. Ben onun sık sık maç yapmasını istiyorum. Son 1 yılda 7’nci kez ringe çıkacak. Avni bana göre Altın Kemer’i kazanacak potansiyele sahip. Amacımız bir kez daha büyük bir zafere imza atarak ülkemizdeki sporseverlerimizi gururlandırmak” şeklinde konuştu.

Berlin’deki gecede Avni Yıldırım’ın yanı sıra, diğer bir sporcumuz Serdar Şahin, Rus rakibi Konstantin Piternov karşısında WBC Eurasia Pasifik Kemeri’ni koruyacak. Boks şöleni cuma günü saat 23.00’den itibaren ASpor ve Sportdigital / Sky kanallarından canlı olarak ekranlara gelecek.

ha-ber.com/Şenol Şengül/Berlin

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.