Austin’den İsrail’e Tansiyonu Düşürün Uyarısı

Austin’den İsrail’e Tansiyonu Düşürün Uyarısı

ABONE OL
21:24 - 09/03/2023 21:24
Austin’den İsrail’e Tansiyonu Düşürün Uyarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin İsrail’de temaslarda bulunuyor. Austin İsrailli yetkililerden Batı Şeria’da tansiyonun düşürülmesi için adımlar atmalarını istedi. Lloyd Austin, yükselen tansiyonunun müttefik ülkelerin İran’a karşı tavırlarını sekteye uğratabileceği uyarısında bulundu.

Austin’in ziyareti İsrail’de hükümetin yargı planına karşı protestolar nedeniyle yeniden planlanmış ve tarihi değiştirilmişti. Austin bölge ülkelerini ziyareti kapsamında İsrail’e ulaştı.

ABD Savunma Bakanı’nın İsrail’e varmasından saatler önce İsrail güçleri Batı Şeria’da, silahlı üç İslami Cihad üyesini öldürdüğünü açıkladı.

Lloyd Austin, Ben Gurion Havalimanı’nda İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’yla biraraya geldi. Görüşmenin bir saatten uzun sürdüğü bilgisi verildi.

Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından görüşmeyle ilgili yapılan açıklamada, “Savunma Bakanı Austin, Filistin ve İsrailliler’in eşit şekilde özgürlük, güvenlik, fırsat eşitliği, adalet ve değerlere sahip olduğu iki devlet hedefini baltalayıcı tek taraflı eylemlerin durdurulması çağrısı yaptı” denildi.

Üst düzey bir Savunma Bakanlığı yetkilisi, Austin ve Netanyahu’nun, İran konusunda da fikir alışverişinde bulunduklarını aktardı.

İsminin açıklanmasını istemeyen aynı yetkili, İsrail’in Batı Şeria’yla meşgul olmasının bölgedeki asıl tehlike ve sorunlarla, İran’ın nükleer silah üretimi konusunda ilerlemesine dair konulara eğilmeyi zorlaştırdığı yorumunu yaptı.

İsrail’in Ben Gurion Havalimanı’na inen ABD Savuna Bakanı Austin’i İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant karşıladı. İkili Austin’in Başbakan Netanyahu’yla görüşmesinden önce bir toplantı yaptı.

ABD Savunma Bakanı’nın aslında Çarşamba akşamı İsrail’e gitmesi ve geceyi Tel Aviv’de geçirmesi planlanmıştı ancak devam eden protestolar nedeniyle bundan vazgeçildi. Austin, Tel Aviv’e ulaşır ulaşmaz İsrailli yetkililerle havalimanında biraraya geldi.

ABD’nin özellikle son dönemde üzerinde durduğu olay, 26 Şubat’ta Batı Şeria’nın Huwara köyünde iki Yahudi yerleşimcinin Filistinli bir kişi tarafından silahla vurulmasının ardından yerleşimcilerin intikam çağrısı yapması oldu.

Olay üzerine hükümetin aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Huwara köyünün haritadan silinmesi gerektiği şeklinde bir açıklamada bulundu. Bu açıklama, hem Filistin hem de dünya kamuoyu tarafından yoğun tepkiyle karşılandı. Bakan daha sonra kısmen yanlış anlaşıldığını söyleyen bir açıklama yaptı.

Bölgede yaklaşan Razaman ayı ve Yahudiler’in Hamursuz Bayramı öncesinde şiddet olaylarında bir azalma belirtisi görülmediğine de dikkat çekiliyor.

Bu yılın başından bu yana İsrail güçleri aralarında sivillerin de bulunduğu 70’den fazla Filistinli’yi öldürdü. Aynı dönemde Filistinliler de 13 İsrailli ve bir Ukraynalı kadını öldürdü.

VOA tarafından geçilen Austin’den İsrail’e Tansiyonu Düşürün Uyarısı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Austin’den İsrail’e Tansiyonu Düşürün Uyarısı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Austin’den İsrail’e Tansiyonu Düşürün Uyarısı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.