ATT NRW Eyalet Yönetimi Ahlen`de toplandı

ATT NRW Eyalet Yönetimi Ahlen`de toplandı

ABONE OL
23:24 - 06/11/2019 23:24
ATT NRW Eyalet Yönetimi Ahlen`de toplandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya Türk Toplumu Kuzey Ren Vesfalya Yönetim Kurulu Üyeleri Ahlenli Başkanları Serhat Ulusoy ile birlikte Ahlen’de Belediyeye bağlı Girişimcilere Destek Dairesi binasında yaptıkları Yönetim Kurulu toplantısında Ahlen Belediye Başkan’ ı Dr. Alexander Berger’ i ağırladılar.

1995 yılında Türkiye insanın kamusal alanda, politik platformlarda ve devlet dairelerinde haklarını, çıkarlarını savunmak için kurulan Almanya Türk Toplumu (ATT) federal düzeyin yanı sıra Eyalet çapında da aktif çalışmalar için kolları sıvamış durumda.

Eyalet Merkezini Krefeld`ten Ahlen ‘e taşıyan ATT NRW Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Ulusoy ‘‘Uyum ve sosyal çalışmalarında biz Ahlen olarak diğer şehirlere göre daha ilerdeyiz. Buradan iyi, etkili çalışmalara imza atacağız. Alman Toplumundan talebimiz eşit haklar, eşit şanslar ve fırsat eşitliğidir. Biz çok çeşitlilik, açıklık, şeffaflık ve barış içinde birlikte yaşamaktan yanayız. ‘’ dedi.

Dr. Alexander Berger ‘’ Göçmenler toplumsal yaşama katılmalılar ‘’

Ahlen Belediye Başkanı Dr. Alexander Berger ise aldığı davetten mutluluk duyduğunu belirterek ATT NRW`nin gayretlerine teşekkür etti ve şunları söyledi: ‘’ Şehrimizde yaşayan Türkiye’den gelen Ahlenliler Ahlen’ de yaşayanların büyük bir çoğunluğunu oluşturuyor. Tüm Dernekleri, Sivil Toplum Kuruluşlarını Uyum konusunda aktif ve birlikte çalışmaya davet ediyorum. Toplumsal yaşamın içinde olmak birlikte yaşamın temelini oluşturur. Göçmenler yaşadıkları topluma duygusal bağlarla da bağlanmalılar ‘’ dedi.

Ahlen’deki toplantıda ATT NRW yöneticileri ise Ahlen ve hemen hemen Almanya’ nın her şehrinde Türk kökenli Göçmenlerin işyerleri açarak ülke ekonomisine katkı sunduğunu personel çalıştırdığını belirterek Ahlen Belediye Başkanından Devlet Dairelerinde, Sosyal Kurumlarda burada doğan, büyüyen, eğitim alan şartları yerine getiren daha çok Göçmen Personelin işe alınmasını talep ettiler.

ha-ber.com/Mehmet Tanlı/Ahlen

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.