Aşırı sağa meydan vermemek için sandığa gidin

Aşırı sağa meydan vermemek için sandığa gidin

ABONE OL
12:21 - 06/03/2020 12:21
Aşırı sağa meydan vermemek için sandığa gidin
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Nürnberg`de 14 bin Türkiye kökenli seçmen oy kullanacak.Türk sivil kuruluşlarından ortak çağrı, seçimlerde demokratik haklarımızı kullanalım

Nürnberg’de bir araya gelen 16 Türk Sivil Kuruş Başkan ve temsilcileri güç birliği yapılması gerektiğini vurguladılar

Türk İnisiyatif Nürnberg (TIN) ve Kuzey Bavyera CHP Birliği’nin öncülüğünde, Çeşme lokantasının sponsorluğunda, yapılan toplantıda,15 Mart tarihinde Bavyera’da yapılacak yerel seçimlere katılma çağrısında bulunuldu

16 DERNEK TOPLANDI

Toplantıda, TIN sözcüsü İsmail Akpınar, Kuzey Bavyera DİTİB Eyalet Başkanı Hasan Aslan , CHP ‘den Rıfat Çolak ,Türk Gostenhof Kulübünden Birol Demirhan, UID ‘den Yılmaz Deliduman, Saadet Partisinden, Musa Tamer ve Bahri Tükenmez, Eyüp Sultan Futbol Kulübenden  Süleyman Yıldız, TEK-DER den Fatma Gül, Atatürkçüler Derneğinden Süleyman Akgün, Objektif Sahne’den Cihan Kente, İN-SAN derneğinden Rıza Özlek, Nürnberg Türk Ocağından Abidin Doğan, İGMG’den Ertan Sürekli,  MÜSİAD’tan Tahir Aksu, Nürnberg Türkspor’dan Seyhan Karaaslan olmak üzere 16 Dernek başkan ve diğer davetliler hazır bulundu.

 NÜRNBERG’DE 14 BİN TÜRK ASILLI SEÇMEN VAR

Konuşan dernek başkanları ortak görüş olarak, şunları söylediler:

“Nürnberg’de 14 bin Türk asıllı seçmen var. Parçalanıp bölünmeyelim. Sandık başına giderek, oylarımızı kullanalım. Aşırı sağa meydan vermeyelim İş adamlarımız, Alman ekonomisine yön veriyorsa, siyasete de yön vermeli. Şayet sandık başına gidemiyorsak, oylarımızı mektupla da kullanabiliriz. “

BASIN BİLDİRİSİ YAYIMLADILAR

Konuşmaların ardından nasıl oy kullanılacağı anlatıldı ve TIN sözcüsü İsmail Akpınar tarafından basın bildirisi okundu: Bildiride şu satıralar yer aldı:

“Nürnberg Türk Toplumu olarak yaklaşık 60 yıldır bu ülkede, bu eyalette ve bu kentte yaşamaktayız. Toplumumuz Nürnberg kentinin bölünmez bir parçası olmasına rağmen, maalesef halen daha yabancı düşmanlığına, ırkçılığa ve dışlanmaya maruz kalmakta. Bu ve buna benzer ortak sorunlarımızın çözümünün ancak yaşadığımız ülkenin, eyaletin ve kentin siyasi ve toplumsal hayatına aktif katılımla aşılacağının bilincindeyiz.

  1. Mart 2020 Bavyera eyaleti genelinde yerel seçimler yapılacaktır. Bu tarihte Nürnberg kentimizde de Büyükşehir Belediye Başkanı ve Belediye Meclisi Üyeleri seçilecektir.

 Nürnberg’in önde gelen Türk STK’ları olarak seçme hakları bulunan tüm Nürnberg Türk Toplumu bireylerinin mutlaka 15. Mart 2020 günü sandığa giderek, ırkçılığın, yabancı düşmanlığının ve bölücülüğün karşısında duran ve burada yaşayan bizlerinde haklarını savunacak adayları ve partileri kendi özgür iradeleri çerçevesinde seçmeleri çağrısında bulunuyoruz.

  1. Mart 2020 günü yapılacak yerel seçimlerde her verilmeyen oyun, ırkçı, yabancı düşmanları ve bölücü adaylara ve partilere yarayacağı hususu seçmenlerimize burada bulunan tüm STK temsilcilerimiz tarafından yoğun bir şekilde aktarılacaktır.

33 TÜRK ASILLI ADAY VAR

70 sandalyeli Nürnberg Belediyesi Meclisine, çeşitli partilerden 33 Türk asıllı aday bulunuyor. FDP partisinden Ümit Sormaz Belediye Başkan adayı gösterildi. SPD’den Thorsten Brehm, CSU’dan Marcus König, Yeşillerden ise Verena Osgyan Başkan adayı oldular.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Inal
Tüm Yorumlar (1)
  • Yunus Uslu

    Korku ve tehdit sozleriyle insanlari kendi amaclari icin kullanmaya calisanlar kaybedenler olacaktir. Aldatmacilik politika olamaz. Avrupa’da da ayni tezgahlar kuruluyor.

    +0
    -0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.