Aşık Veysel Fotoğraf sergisi Ulm ve Ausgburg’da açılıyor

Aşık Veysel Fotoğraf sergisi Ulm ve Ausgburg’da açılıyor

ABONE OL
10:18 - 25/10/2023 10:18
Aşık Veysel Fotoğraf sergisi Ulm ve Ausgburg’da açılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Âşık Veysel’in torunu Nazender Süzer Gökçe ve Eşi Gazeteci Gürsel Gökçe’nin ‘Veysel Gider Adı Kalır’ özel koleksiyon fotoğraf sergisi 28 Ekim 2023 saat 17.00’de ULM Cemevi’nde ve 29 Ekim 2023 saat 10.00’da AUSGBURG Alevi Kültür Derneğinde açılacak.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100.yılında, Âşık Veysel’in aramızdan ayrılışının 50.yılında UNESCO Âşık Veysel yılında ‘Veysel Gider Adı Kalır’ isimli Nazender Süzer Gökçe (Âşık Veysel’in torunu) ve Gazeteci Gürsel Gökçe’nin özel koleksiyon fotoğraf sergisi Almanya’nın ULM ve AUSGRURB kentlerinde Veysel Dostlarıyla buluşuyor.

‘Veysel Gider Adı Kalır’ isimli sergi 2018 yılında Nürnberg’de açılan serginin ardından 2. Kez Almanya’da açılıyor.

UNESCO, insanlığın barış ve iyiliğine destek olması, sürdürülebilir kalkınması için üstün gayretleri ve hizmetleri dolayısı ile 2023 yılını Âşık Veysel yılı ilan etti.  Bu yıl 193 UNESCO üyesi ülkede anma etkinlikleri düzenleniyor.

Sergide, Usta fotoğrafçılarımız, Ara Güler, Fikret Otyam, Ozan Sağdıç, Ergun Çağatay, Mustafa Türkyılmaz ve Anadolu Ajansı muhabirlerinin fotoğrafları ve Orhan Peker’in Desen’inden oluşuyor.

Ayrıca sergide tanıtımı yapılacak olan ‘Basında ve Ustaların Objektifinden Âşık Veysel’ Albümü 13 yıllık bir çalışma sonucunda Nazender Süzer Gökçe ve Gürsel Gökçe tarafından hazırlandı.

Albümünün Türkçe edisyonunu Ankara Ticaret Odası, İngilizce edisyonunu Ankara Sanayi Odası ve Görme Engelliler için Braille Alfabesi ile baskısı ve Sesli kitabı, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla yayınlanıp, Veysel dostlarına ücretsiz olarak ulaştırıldı.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.