“Artan terör eylemleri, PKK’yı semirtme senaryolarının sinsi birer parçasıdır”

“Artan terör eylemleri, PKK’yı semirtme senaryolarının sinsi birer parçasıdır”

ABONE OL
20:35 - 13/01/2024 20:35
“Artan terör eylemleri, PKK’yı semirtme senaryolarının sinsi birer parçasıdır”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Irak Kürt Bölgesi’nde bulunan Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde Pençe-Kilit harekâtı yürüten Türk Silahlı Kuvvetleri güçlerine karşı sızma saldırısında, 9 askerin hayatını kaybetmesi sonrası İstanbul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında “Güvenlik Zirvesi” toplandı.

Dolmabahçe Sarayı’ndaki Çalışma Ofisi’nde bir saat süren toplantı sonrası yapılan açıklamada, saldırısı sonrası başlatılan operasyonlarda 36’sı Irak’ın kuzeyinde, 9’u Suriye’nin kuzeyinde olmak üzere 45 PKK’lının etkisiz hale getirildiğini belirtildi.

Açıklamada, “Bu mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilinceye, Irak ve Suriye’deki terör bataklıkları tamamen kurutuluncaya kadar devam edecektir. Sınırlarımız içinde yok olma noktasına gelen bölücü terör örgütü, başarılı sınır ötesi operasyonlarımız neticesinde çok ağır kayıplar vermiştir. Terör örgütü, Suriye ve Irak sahasında köşeye sıkıştıkça, örgütü yeniden palazlandırma, yeniden canlandırma girişimleri de hız kazanmıştır” denildi.

“Güney sınırları boyunca bir ‘teröristan’ kurulmasına kesinlikle izin vermeyecektir”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın X hesabından yapılan paylaşımda, Türkiye düşmanı güçlerin taşeronu olarak tanımlanan PKK’dan hesabın misliyle sorulacağı vurgulandı.
Açıklamada, “Son dönemde hudutlarımız dışında görev yapan birliklerimize yönelik artan terör eylemleri, örgütü semirtme senaryolarının sinsi birer parçasıdır. Türkiye, hangi bahaneyle ve sebeple olursa olsun güney sınırları boyunca bir ‘teröristan’ kurulmasına kesinlikle izin vermeyecektir. Meşru müdafaa hakkımız ve ikili anlaşmalar çerçevesinde, nerede bir terör tehdidi, kampı, sığınağı, oluşumu veya kümelenmesi varsa arkasında kim olduğuna bakmadan, kalıcı olarak imha etmek temel önceliğimizdir. Türkiye düşmanlarının taşeronluğunu üstlenen bölücü alçaklardan döktükleri her damla kanın hesabı misliyle sorulmaktadır ve sorulacaktır” ifadelerin yer verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık ettiği toplantıda, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Millî İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile birlikte Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç da yer aldı.

Erdoğan uzun süre sonra Akşener ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güvenlik Zirvesi öncesinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le telefonda görüştü.

Liderler görüşmelerde Pençe-Kilit harekâtında yaşananlar ve terörle mücadelenin seyri hakkında fikir alışverişinde bulundular.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’nden sonra Millet İttifakı’ndan ayrılan İYİ Parti’yi Ekim ayında Cumhur İttifakı’na davet etmiş, Akşener ise “İttifak siyasetinin derinleştirdiği kutuplaşma, ülkemize zarar veriyor. Gelin, siz de aynı bizim gibi 81 ilde kendi adaylarınızla seçime girin; Türk siyaseti normalleşsin” yanıtını vermişti.

Özgür Özel: “Güvenlik toplantısı saraylarda yapılırken, acılar sıvasız evlerde, cam yerine naylon çekilmiş evlerde yaşanıyor”

23 Aralık’ta 12 Türk askerinin hayatını kaybettiği PKK saldırısı sonrası TBMM’de AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin imza koyduğu bildiriye katılmayan ve farklı bir bildiri yayımladığı için sert eleştirilere muhatap olan CHP’nin lideri Özgür Özel ise bölgede yeterli önlem alınmadığına ilişkin eleştirilerini yineledi.

Bugün olağanüstü olarak yapılan Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı, “Cevapsız bırakılan sorular cevaplansaydı, eksikler giderilseydi, birbirinin tıpatıp aynısı hain saldırı 9 evladımızı daha alabilir miydi? Hadi attığınız imzalar durdursaydı şehitlerimizi. O yüzden sorular sormaya, evlatlarımızın hakkını aramaya devam edeceğiz. ‘Evlatlarımızın kanı yerde kalmaz’ diyorsunuz, 15 gün sonra silah arkadaşlarının kanı dökülüyor. ‘Biz evlatlarımızın kanı akmasın, tedbir alın, akılcı olun’ diyoruz O üs bölgesinde kalınacaksa, güvenlik tedbirleri tam alınacak. ‘Alınamayacaksa o evlatlar orada feda edilmeyecek’ diyoruz. Güvenlik toplantısı saraylarda yapılırken, acılar sıvasız evlerde, cam yerine naylon çekilmiş evlerde yaşanıyor” diye konuştu.

Özel’in konuşmasında “cam yerine naylon çekilmiş evler” sözleriyle, dünkü saldırıda hayatını kaybedenlerden sözleşmeli er Müslüm Özdemir’in ailesinin, 6 Şubat depreminde evleri yıkıldığı için Kahramanmaraş’ta bir çadırkentte kalmasına atıfta bulundu.

Sahip oldukları konteyner ısınmadığı için çadıra geçen ailenin tek ısıtıcısı varken oğullarının vefatı sonrası 10 ısıtıcının götürüldüğü belirtiliyor.

CHP: “20 aydır süren Pençe-Kilit harekatının siyasi ve askeri hedefleri, bu hedeflere ulaşılma durumu nedir?

CHP MYK ise yayımladığı bildiride, TBMM’yi olağanüstü toplantıya çağırırken hükümet tarafından cevaplanmasını istediği altı soru sordu:

Bildiride, “20 aydır süren Pençe-Kilit harekatının siyasi ve askeri hedefleri, bu hedeflere ulaşılma durumu nedir? Bölgede teröristlerin faaliyetlerine ilişkin istihbarat temininde zafiyet var mıdır? Teröristlerin saldırıları, üs bölgelerinin mevsimsel koşullara karşı yeterli korumaya ve gerekli tahkimata sahip olmaması sebebiyle mi önlenemiyor? İnsansız hava araçlarının mevsimsel koşullar nedeniyle uçamadığı durumlarda gözetleme zafiyetini giderecek ilave tedbirler alınıyor mu? Üs bölgelerinin termal kamera vb. gözetleme sistemleri nicelik ve nitelik olarak yeterli mi? Yetersizse neden hızla giderilmiyor? Özellikle ‘altın saat’ olarak tabir edilen süre içinde sağlık desteği ve tıbbi müdahale için imkân ve kabiliyetler yeterli mi? Askeri sağlık sisteminin ilga edilmesinin bu zafiyetteki payı nedir?” denildi.

Milli Savunma Bakanlığı’dan açıklama

Milli Savunma Bakanlığı Cumartesi geç saatlerde yürütülen askeri operasyonlara ilişkin bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, “PKK/YPG/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek; Irak ve Suriye kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak kuzeyindeki Metina, Hakurk ve Kandil bölgeleri ile Suriye kuzeyinde bulunan terörist hedeflerine 13 Ocak 2024 saat 21.00’da Hava Harekâtları icra edilmiş, icra edilen Hava Harekâtları ile Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerinde bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, mühimmat/malzeme deposu barınaktan oluşan 25 hedef imha edilmiştir” ifadelerine yer verildi.

VOA tarafından geçilen “Artan terör eylemleri, PKK’yı semirtme senaryolarının sinsi birer parçasıdır” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Artan terör eylemleri, PKK’yı semirtme senaryolarının sinsi birer parçasıdır” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Artan terör eylemleri, PKK’yı semirtme senaryolarının sinsi birer parçasıdır” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.