Arnavutluk 6,4 Büyüklüğünde Depremle Sarsıldı

Arnavutluk 6,4 Büyüklüğünde Depremle Sarsıldı

ABONE OL
10:58 - 26/11/2019 10:58
Arnavutluk 6,4 Büyüklüğünde Depremle Sarsıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Arnavutluk 6,4 büyüklüğündeki bir depremle sarsıldı. Arnavutluk Yer Bilimleri Enstitüsü ve Amerika Jeolojik Araştırmalar Merkezi depremin büyüklüğünü 6,4 olarak açıklarken depremin ardından en büyüğü 5,4 olan çok sayıda artçı sarsıntı gerçekleşti. Depremin yerin 10km derinliğinde gerçekleştiği açıklandı.

Resmi makamlar ilk belirlemelere göre en az 6 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Öte yandan özellikle başkent Tiran’ın yaklaşık 30 km uzağındaki Dures kentinde yıkılan ve ağır hasarlı binalar olduğu arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtiliyor.

Yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmaları devam ediyor

Depremde yaralanan yaklaşık 200 kişinin de hastanelerde tedavi altına alındığı ifade edildi.

Yıkılan bir otel binası olduğu oteldeki Türk vatandaşları bulunduğu ve Türk vatandaşlarının da yara almadan kurtuldukları ifade ediliyor.

Yunanistan ve İtalya kullanılmak üzere iki uçağı Arnavutluk’a göndereceklerini açıkladı. Her iki ülkeden de arama kurtarma ekipleri de Arnavutluk’a doğru çıktılar. Türkiye de Arnavutluk’a her türlü yardıma hazır olduğunu bildirdi.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.