Arjantin Cumhurbaşkanı Yardımcısına Suikast Girişimi

Arjantin Cumhurbaşkanı Yardımcısına Suikast Girişimi

ABONE OL
13:26 - 02/09/2022 13:26
Arjantin Cumhurbaşkanı Yardımcısına Suikast Girişimi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Arjantin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cristina Fernandez de Kirchner’e suikast girişiminde bulunuldu. Kirchner, saldırganın silahının tutukluk yapması üzerine suikasttan kıl payı kurtuldu.

Sosyal medyaya da yansıyan görüntülerde Kirchner arabasına binmek üzereyken, etrafındaki kalabalıktan bir kişi silahı yüzüne doğrultuyor. Kirchner ise silahı farkedince eğilerek, kulaklarını kapatıyor.

Kirchner’in yolsuzlukla yargılandığı mahkemeden çıkışı sırasında yaşanan olayla ilgili polis, 35 yaşındaki Brezilyalı bir erkeği gözaltına aldığını açıkladı.

“5 mermi bulunan silah ateş almamış”

Arjantin Cumhurbaşkanı Alberto Fernandez, silahın beş mermi ile dolu olduğunu, ancak tetiklendiğinde ateş almadığını açıkladı.

Kirchner’in daha önce özel kalem müdürlüğünü yapan Fernandez, “Cristina hayatta çünkü henüz teknik olarak teyit edilmeyen bir nedenle içinde beş mermi bulunan silah ateş almadı” dedi.

Saldırı girişimini kınayan Fernandez, “Aynı fikirde olmayabiliriz, derin anlaşmazlıklar yaşayabiliriz, ancak nefret söylemi yer alamaz çünkü şiddeti doğurur ve şiddetin demokrasiyle birarada var olma şansı yoktur” diye konuştu.

Kirchner devleti dolandırmakla suçlanıyor

2007-2015 yılları arasında Arjantin cumhurbaşkanı olan 69 yaşındaki Kirchner, ondan önceki dört yıl boyunca da ülkenin first lady’siydi.

Kirchner’in evinin önünde son birkaç gecedir toplanan kalabalık, suçlamalarla ilgili eski cumhurbaşkanına destek veriyor.

Hakkındaki iddiaları reddeden Kirchner, cumhurbaşkanlığı yaptığı dönemde devleti dolandırmak ve kamu ihalelerine hile karıştırmakla suçlanıyor.

Savcılar, eski cumhurbaşkanının 12 yıl hapis cezasına çarptırılmasını ve ömür boyu siyasetten men edilmesini talep ediyor. Ancak Fernandez de Kirchner Senato başkanı olduğu için dokunulmazlığı bulunuyor.

Kirchner, cezası Yüksek Mahkemesi tarafından onaylanmadığı ya da 2023 sonunda yapılacak seçimlerde Senato’daki koltuğunu kaybetmediği sürece hapse giremeyecek.

VOA tarafından geçilen Arjantin Cumhurbaşkanı Yardımcısına Suikast Girişimi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Arjantin Cumhurbaşkanı Yardımcısına Suikast Girişimi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Arjantin Cumhurbaşkanı Yardımcısına Suikast Girişimi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.