Arif Taşdelen: Türkiye’ye seyahat uyarısını kaldırın

Arif Taşdelen: Türkiye’ye seyahat uyarısını kaldırın

ABONE OL
17:45 - 15/06/2020 17:45
Arif Taşdelen: Türkiye’ye seyahat uyarısını kaldırın
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nı Bavyera Eyalet Milletvekili Taşdelen, Alman Dışişleri Bakanı Maas’a, Türkiye’ye seyahat uyarısını kaldırın mektubu.

Almanya’nın Bavyera eyaletinde, tek Türk asıllı ve tek yabancı Bavyera Milletvekili Arif Taşdelen Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas’a bir mektup yazarak Türkiye’ye olan seyahat uyarısının kaldırılmasını talep etti.

ÜÇ MİLYON TÜRK ETKİLENDİ

Milletvekili Arif Taşdelen mektubunda, “Almanya, Avrupa ülkeleri ve birkaç ülkeye seyahat uyarısını kaldırmıştır. Türkiye’de Covid-19 hasta sayısı Almanya’da nazaran daha az olmasına rağmen seyahat uyarısı ve karantina uygulaması 31 Ağustos 2020 sonuna kadar uzatılmıştır. Bu karar sadece Alman Turizm sektörünü değil Almanya’da yaşayan 3 Milyon Türk kökenli vatandaşı da derinden etkilemektedir” dedi.

KARARI TEKRAR GÖZDEN GEÇİRİN

Taşdelen devamla, bu insanlar anne ve babalarını, ailelerini, akrabalarını ve sevdiklerini yılda sadece bir kere görebilmektedirler. Bazı yakınlar o kadar yaşlı ki belki bir dahaki sene hiç göremeyecekler. Bu yüzden Türkiye’ye olan Seyahat uyarısı ve karantina kararını tekrar gözden geçirilmesini talep ediyorum’ diye yazdı.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.