*** Arena, boksörlerini tanıttı

*** Arena, boksörlerini tanıttı

ABONE OL
00:40 - 16/06/2019 00:40
*** Arena, boksörlerini tanıttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 
 
Arena, boksörlerini tanıttı
Arena Boks Kulübü, 4 Eylül tarihinde Köln kentinde düzenlenecek boks galası öncesinde boksörlerini basına tanıttı
Hamburg’da düzenlenen basın toplantısında Arena Boks Kulübünün sahibi ve menajer Ahmet Öner, galada orta sıklette dövüşecek olan Benjamin Simon ve Mike Keta hazır bulundu.

Gecenin en önemli maçının WBA Orta Siklet Şampiyonu Felix Sturm’un Dominik Cumhuriyeti’nden rakibi Giovanni Lorenza’ya karşı vereceği mücadele olacağını belirten Öner, ”Köln’de 4 Eylül’de gerçekleştirilecek boks galasında bu kez daha çok yeni yetişen boksör gençlere ağırlık vereceğiz. Gençlerin önünü açmak ve onlara şans tanımak gerekir. Bu galada Türk boksör Yavuz Keleş ile İstanbul’dan Murat Öner de dövüşecek. Murat Öner geleceği parlak genç bir boksörümüz. Akrabam falan değil, sadece soyadı benzerliği var. Geleceğini çok iyi görüyorum” dedi.
Lanxess Arena’da saat 18.00’de başlayacak olan boks galası saat 22.00’den itibaren Alman televizyon kanalı SAT-1’den de canlı yayınlanacak.
Bir gazetecinin, ”Aslan” lakaplı WBC Kıtalararası Orta Sıklet Şampiyonu Mahir Oral ile yollarını neden ayırdığını sorması üzerine de Öner, ”Mahir’e ben zamanında çok şans tanımıştım. Boksta en fazla 35 yaşına kadar başarılı olabilirsin. Bu yaşa kadar başarılı olamazsan geleceğin pek parlak değildir. Son birkaç maçta Mahir yenilgi aldıktan sonra, ona hayatının tamamını boks ile sürdüremeyeceğini söylemiştim. Ancak o yanlış anladı ve kulübümüz ile birlikte çalışmak istemeyerek, kendi başına bir şey yapmak istedi. Mahir’in yerine yeni yetişen birçok Alman boksör var. Yani bir anlamda herkesin yeri doldurulabilir. Ben yine de kendisine başarılar diliyor ve yolu açık olsun diyorum” şeklinde yanıt verdi.

arena-boks-tan-b.jpg

Öner, Werder Bremen takımından İspanya’nın Real Madrid kulübüne transfer olan Türk kökenli Alman futbolcu Mesut Özil ile ilgili de ”Mesut tabii çok iyi bir oyuncu. Almanya için kayıp. Türk kökenli ve başarılı olduğu için elbette gurur duyuyoruz. Ancak Almanya’da geleceğinin daha parlak olacağına inanıyorum. Real Madrid çok güçlü bir takım. Çok güçlü oyuncuların arasında daha da başarılı olabilir ya da başarılı oyuncular arasında silik de kalabilir. Onu zaman gösterecek. Mesut’un Türk Milli Takımında oynamasını sadece ben değil, tüm Türkler isterdi. Dünya Kupası’nda Türkiye’yi şampiyonluğa taşıması tabii daha farklı olurdu. Sonuçta Mesut’un başarısı diğer yabancı kökenli futbolculara da kapı açmış oldu” dedi. (aa)
Süheyla KAPLAN – Hamburg 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.