Apple’dan Güvenlik Açığı Uyarısı

Apple’dan Güvenlik Açığı Uyarısı

ABONE OL
20:17 - 19/08/2022 20:17
Apple’dan Güvenlik Açığı Uyarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Apple şirketi, iPhone, iPad ve Mac bilgisayarlarıyla ilgili ciddi bir güvenlik açığı tespit edildiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, bu güvenlik açığı üzerinden telefon, tablet ve bilgisayarların kontrolunun tamamen ele geçirilebileceği belirtildi.

Şirket, Çarşamba günü güvenlik açıklarıyla ilgili iki ayrı rapor yayımladı. Teknoloji dünyası dışında habere pek ilgi gösterilmese de konu milyarlarca kullanıcıyı ilgilendiriyor.

Uzmanlar güvenlik açığı tespit edilen iPhone 6 ve sonrası model akıllı telefonlar, iPad Air 2 ve MacOS Monterey işletim sistemi kullanan Mac bilgisayarların Apple tarafından getirilen güncellemeleri mutlaka yüklemeleri gerektiğini belirtiyor.

Apple IOS update

Apple şirketi söz konusu güvenlik açıklarının ne şekilde ve nasıl tespit edildiği hakkında ayrıntılı bilgi paylaşmadı.

Ancak bu durumun tüm bahsi geçen cihazların kontrolunun başkalarının eline geçmesini mümkün kılacağına dikkat çekildi.

Apple’ın güvenlik açıklarını gidermek üzere yayımladığı güncelleme yazılımları halihazırda yüklenebiliyor.

VOA tarafından geçilen Apple’dan Güvenlik Açığı Uyarısı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Apple’dan Güvenlik Açığı Uyarısı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Apple’dan Güvenlik Açığı Uyarısı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.