Apple Yeni iPhone 14’ü ve Akıllı Saatleri Tanıttı

Apple Yeni iPhone 14’ü ve Akıllı Saatleri Tanıttı

ABONE OL
23:22 - 07/09/2022 23:22
Apple Yeni iPhone 14’ü ve Akıllı Saatleri Tanıttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Apple, acil durumlarda uydu üzerinden yardım çağrısı gönderebilen yeni iPhone 14 modellerini, trafik kazası algılama özelliğini ve macera odaklı Ultra Watch saatini tanıttı.

iPhone 14 modelleri, Apple’ın, artan enflasyona rağmen harcamalarını sürdürebilen ancak zayıflayan ekonominin etkilerini hisseden varlıklı sayılabilecek müşteri tabanının ürünlerini satın alma kapasitesini test edecek.

iPhone 14, ABD’de 799 dolardan ve iPhone Plus 899 dolardan satışa çıkacak. Her iki telefonun da ön siparişleri 9 Eylül’den itibaren verilebilecek.

Apple’ın etkinliği şirketin merkezinin bulunduğu California eyaletinin Cupertino kentinde düzenlendi.

Apple, ilk müdahale ekipleriyle uzak bölgelerdeki acil durumlarda birlikte çalışacak bir sistem oluşturdu. Ayrıca kullanıcılar başka bir bağlantıları olmadığında FindMy uygulaması ile konumlarını uydu üzerinden paylaşabilecekler.

Globalstar şirketi, acil durum hizmeti için Apple’ın uydu operatörü olacağını açıkladı.

Diğer şirketler de benzer özellikler üzerinde çalışıyor. SpaceX kurucusu Elon Musk geçen ay yaptığı açıklamada, Starlink uydularını kullanarak telefonları doğrudan internete bağlamak için T-Mobile ile birlikte çalıştıklarını söylemişti.

Apple’ın iPhone 14 Plus modeli ise iPhone’un Pro modelleri gibi daha büyük ekrana ancak iPhone 13’le aynı A15 işlemci çipe sahip.

Şirket ayrıca tehlikeli sporlar ve dağcılık gibi uğraşlar hedef alınarak geliştirilmiş Watch Ultra modelinin de bulunduğu üç yeni Apple saati tanıttı.

Ultra’nın bataryası triathlon gibi faaliyetlere dayanması için daha büyük tasarlanmış. Açık havada dayanıklılık için su geçirmezlik, ısıya dayanıklılık ve GPS takip özellikleri iyileştirilmiş.

Yeni saatler arasında güncellenmiş bütçe dostu SE ve trafik kazası algılama ve düşük güç modunda pil ömrü 36 saate kadar uzayan yeni akıllı saat Apple Watch 8 yer alıyor.

Mobil hat destekli Apple Watch 8 ABD’de 499 dolardan, mobil hat destekli SE ise 299 dolardan satışa çıkacak. Mobil hat destekli Ultra ise 23 Eylül’den itibaren 799 dolardan satışa çıkacak. Türkiye’de Apple Watch 8 başlangıç fiyatı 9 bin 299 TL, Apple Watch SE ve Apple Watch Ultra’nın başlangıç fiyatları ise 5 bin 999 TL ile 27 bin 999 TL olarak açıklandı.

Yeni 8 serisi saat, yumurtlamayı geriye dönük olarak tespit etmek için daha önce piyasaya sürülen adet döngüsü izleme uygulamasıyla birlikte çalışacak bir sıcaklık sensörüne de sahip.

Üreme sağlığı verileri ABD’de anayasal bir hak olan kürtaj hakkının Anayasa Mahkemesi tarafından geri çevrilmesinin ardından teknoloji şirketlerinin odak noktası haline geldi.

VOA tarafından geçilen Apple Yeni iPhone 14’ü ve Akıllı Saatleri Tanıttı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Apple Yeni iPhone 14’ü ve Akıllı Saatleri Tanıttı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Apple Yeni iPhone 14’ü ve Akıllı Saatleri Tanıttı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.