Apple ürettiği saatlerine getirilen ithalat yasağına karşı temyiz başvurusunda bulundu

Apple ürettiği saatlerine getirilen ithalat yasağına karşı temyiz başvurusunda bulundu

ABONE OL
20:22 - 26/12/2023 20:22
Apple ürettiği saatlerine getirilen ithalat yasağına karşı temyiz başvurusunda bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Biden yönetimi Apple şirketinin akıllı saatleri Apple Watch’larda yer alan ve kandaki oksijen oranını ölçen özelliğe dair teknolojiyle ilgili bir patent anlaşmazlığı nedeniyle bu saatlerin ithalatına yasak getirilmesine onay verdi. Apple şirketi de bu karara yönelik olarak temyiz başvurusunda bulundu.

Apple, Salı günü ABD Federal Temyiz Mahkemesi’ne yasağın durdurulması için acil bir talepte bulundu.

Yapılan başvuruda yasağın en azından ABD Gümrük ve Sınır Koruması yetkilileri saatlerin yeniden tasarlanmış versiyonlarının Masimo isimli şirketin patentlerini ihlal edip etmediğine karar verene kadar durdurulmasını ve mahkeme Apple’ın talebini değerlendirirken yasağın askıya alınmasını istedi. Apple’dan yapılan açıklamada gümrük idaresinin kararını 12 Ocak’ta vereceği belirtildi.

Masimo şirketi, Apple’ı kendi çalışanlarını işe almak, nabız ve kandaki oksijeni ölçme teknolojisini çalmak ve Apple Watch’a dahil etmekle suçluyor.

ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu’nun (ITC) kararı, kandaki oksijen seviyesini okumak için söz konusu teknolojiyi kullanan Apple Watch’ların ithalatını ve satışını yasaklıyor. Apple, 2020 yılında 6 Serisi modelinden başlayarak akıllı saatlerine nabız ölçme özelliğini dahil etmişti.

Apple Watch’un en gelişmiş versiyonu Ultra 2 modeli de satışı durdurulan modeller arasında yer alıyor.

Yasağın uygulanmasına dair Apple’ın itirazlarını değerlendiren kurum ithalat yasağının 26 Aralık itibariyle uygulanması yönündeki kararını açıklamıştı.

Salı günü Apple’dan yapılan açıklamada, söz konusu karara kesinlikle karşı olunduğu belirtilirken en kısa sürede davaya konu Apple Watch 9 Serisi ve Apple Watch Ultra 2 ürünlerinin satışına ABD’de başlanması için gerekli tüm girişimlerin yapılacağı ifade edildi.

Masimo şirketiyse şu ana kadar son duruma ilişkin herhangi bir açıklamada bulunmadı ve soruları yanıtsız bıraktı.

Apple, 9 Serisi ve Ultra 2 Serisi saatlerin satışını ABD genelinde geçen haftadan itibaren kendi internet sitesi ve mağazalarında durdurdu. Ancak Amazon, BestBuy ve Walmart gibi diğer bazı elektronik ürün satan firmalar, ellerindeki saatlerin satışını halen sürdürüyor.

Bu arada söz konusu sürecin daha önce satılmış saatleri etkilemeyeceği ve bir tüketici mağduriyeti yaratmayacağı belirtildi.

VOA tarafından geçilen Apple ürettiği saatlerine getirilen ithalat yasağına karşı temyiz başvurusunda bulundu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Apple ürettiği saatlerine getirilen ithalat yasağına karşı temyiz başvurusunda bulundu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Apple ürettiği saatlerine getirilen ithalat yasağına karşı temyiz başvurusunda bulundu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.