Antbirlik’ten 25 milyon liralık GES yatırımı

Antbirlik’ten 25 milyon liralık GES yatırımı

ABONE OL
14:03 - 09/08/2020 14:03
Antbirlik’ten 25 milyon liralık GES yatırımı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Fikri Cinokur/Antalya

Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (ANTBİRLİK) 25 milyon liralık güneş eneri sistemleri (GES) kuracak.

ANTBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz, eneri ihtiyaçlarını güneşten karşılayacaklarını belirtti. Antalya’nın Aksu ilçesindeki ANTBİRLİK Genel Müdürlüğü ile Serik ilçesine bağlı Çandır beldesindeki tesislerin üzerine güneş enerji sistemleri kuracaklarını belirten Yavuz, ihalenin 31 Ağustos 2020 tarihinde gerçekleştireceklerini bildirdi.

Antalya’nın en büyük güneş enerjisi sistemlerini kuracaklarını anlatan Mustafa Yavuz, şöyle devam etti.

”Antbirlik olarak enerjimizi güneşten karşılayacağız. Yaklaşık 60 bin metrekare kapalı alan üzerine 5 megavatlık kurulu güce sahip olacak güneş enerjisi santral yaklaşık 25 milyon liraya mal olacak. GES yatırımı 5 yılda kendini amorti edecek. ANTBİRLİK yeni yönetim anlayışı ile tüketen değil üreten bir kurum haline geldi. İlk olarak lojistik yatırımlarla çiftçinin kaybolan güvenini kazandık. Güneş enerji santrali ile kurumumuzu büyük bir yükten kurtaracağız.”

GES projesi ile güneşten kazanacaklarını ifade eden Yavuz, ANTBİRLİK’te yatırımların devam edeceğini ve çiftçilere verdikleri tüm sözleri yerine getireceklerini söyledi. Mustafa Yavuz, sözlerini şöyle tamamladı.

”Koronavirüs salgın süreci bizi durdurmadı. Biraz zaman kaybettik, fakat bütün projelerimiz ilerliyor. Sırada yem fabrikası ve meyve suyu fabrikası projesini gerçekleştirmek var.  Bu yatırımlar ANTBİRLİK’i büyütecek ve çiftçimiz kazanacak.”

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.