Antalya’da 281 turizm işletmesi ”Güvenli Turizm’ belgesi aldı

Antalya’da 281 turizm işletmesi ”Güvenli Turizm’ belgesi aldı

ABONE OL
23:31 - 21/07/2020 23:31
Antalya’da 281 turizm işletmesi ”Güvenli Turizm’ belgesi aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Fikri Cinokur/Antalya

Turizm sektörü Almanya’nın Türkiye’ye seyahat uyarısı kararının değiştirmesini beklerken, korona virüs sürecinde ağır darbe alan Antalya’da 281 turizm işletmesi, ‘Güvenli Turizm Sertifikasyon’ belgesi aldı.

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, Antalya ve konaklama sektörünün misafir ağırlarken Güvenli Turizm Sertifikası’na uyum sağladığını belirtti. Yağcı, ”Turizm de sevindirici gelişmeleri sağlayan kurallar tavizsiz uygulanmalıdır. COVID-19 krizi milyonlarca insanın yaşamını ve geçim kaynaklarını, seyahat, turizm ve konaklama sektörünü de derinden etkiledi. Başarılı bir süreç yönetimi ile kurallara tavizsiz uyulmalı ve düzenlemeleri aynen devam ettirmeliyiz” dedi.

Turizm sektörünün zor bir süreçten geçtiğini anımsatan Yağcı, şöyle devam etti. ”Türkiye’de tüm dinamiklerle el ele verilen bu mücadeleyi kazanacağız. Bu başarı için ülke genelinde olduğu gibi, turizmde de kurallara tavizsiz uyulması gerekir.  İngiltere’den uçuşların başladı,  iç pazar hareketlendi, Rusya’dan da haber bekleniyor.”

Almanya ve AB’nin seyahat uyarısı kararını yakın zamanda objektif zeminde alınacağını ümit ettiklerini anlatan Yağcı, ”Güvenli Turizm Sertifikasyon sisteminin düzenlemeleri bu dönemde çok önemli. İspanya ve Yunanistan’da yaşananları görerek önlemlerimizi tavizsiz uygulamalıyız” diye konuştu.

281 işletme Güvenli Turizm Sertifikası aldı

Antalya’da turizm işletmelerinin Güvenli Turizm Sertifikasını dünya standartları üzerinde uyguladığına dikkat çeken Erkan Yağcı, şunları kaydetti.

”Antalya’da 470 konaklama tesisi başvuru yaptı, 281 işletme belgelendi. 189 otel belgelendirme sürecinde. Antalya bu sertifikada da bir numaralı destinasyon. Aynı zamanda hijyen konusunda etkin çalışmalar yapılmakta, dezenfeksiyon ve sosyal mesafe, Covid-19 bulaşma riskini azaltmak için uygun gıda hijyeni ve güvenliği uygulamalarını ve süreçlerini tamamlamaktadır.”

Gurbetçiler önemli

Bu dönemde, yurtdışında yaşayan vatandaşların, tatillerini Türkiye’de yapmalarının önemli olduğuna dikkat çeken Erkan Yağcı, şöyle devam etti.

” 3 milyonu Almanya’da olmak üzere, yurtdışında yaşayan 8 milyondan fazla yurttaşımızın, rahatlıkla tatillerini ülkemizde geçirmelerini sağlamalıyız. Almanya ve AB ülkelerinin seyahat uyarılarını kaldırıp tatil olanağının sağlanması son derece önemlidir. Vatandaşlarımızın ülkemizde ve Antalya da tatil yapmaları anlamlıdır.”

İstihdam destekleri sürmeli

Bu yıl turizm sezonunda önceliğin işletmeleri açık tutmak, ticari faaliyetlerine devam etmek olduğunu ifade eden Yağcı, ”Bunları yaparken de dikkatimiz, fiyat dengesi, kalite unsuru ve özellikle Güvenli Turizm Sertifikasyon sistemi kriterlerini tavizsiz uygulamak olmalıdır. Özellikle sektöre verilecek destekler, nakit akışı imkanları, kredi destekleri, istihdam destekleri 2020 yılı boyunca devam etmelidir” dedi.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.