Antalya`da 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı

Antalya`da 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı

ABONE OL
16:54 - 13/04/2024 16:54
Antalya`da 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya’nın Konyaaltı ilçesindeki Tünektepe Teleferik Tesisi’nde Cuma öğleden sonra yaşanan kazada bir kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kazayla ilgili olarak Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı adli soruşturma başlattığını açıklamıştı. 13 kişi hakkında gözaltı kararı alındığı kaydedildi.

Tesiste teleferik hattını destekleyen direklerden biri, belirlenemeyen bir sebepten ötürü devrildi. Kazada teleferik kabinlerinden birinin tabanının kopmasıyla 8 kişi, metrelerce yükseklikten yere düştü.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, havada asılı kalan teleferik kabinlerindeki yolcuları kurtarma çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.

Yerlikaya ayrıca, kaza sonrası havada asılı kalan 24 kabinde mahsur kalan 174 kişinin tahliye edildiğini belirtti.

Antalya Valiliği, Cumartesi 11:45 itibariyle 19 kabinden 137 kişinin ekipler tarafından tahliye edildiğini açıklamıştı. Valilik ayrıca, havada asılı kalan 5 kabindeki 29 kişi için tahliye çalışmalarının devam ettiğini belirtmişti.

Bakan Yerlikaya, kaza bölgesinde aralarında AFAD, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İtfaiye, Sahil Güvenlik, Emniyet, Jandarma gibi çeşitli kuruluşlardan toplam 607 arama kurtarma personelinin görev yaptığını açıkladı.

Yerlikaya’nın açıklamasına göre, ayrıca 10 helikopter, 1 askeri kargo uçağı, 1 keşif uçağı, 315 araç, 11 ambulans ve 2 drone kurtarma çalışmalarında kullanıldı.

Milli Savunma Bakanlığı, X sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda, Konya’daki 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan görevlendirilen AS-532 Couger tipi helikopterin de kurtarma çalışmalarına katıldığını açıklamıştı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kazayla ilgili olarak Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı adli soruşturma başlattığını açıklamıştı.

X paylaşımında Tunç, “Olayın nedeni ve sorumlularının tespiti için makine mühendisi, elektrik mühendisi ve iş sağlığı güvenliği uzmanlarından oluşan 5 kişilik bilirkişi heyeti görevlendirilmiş olup, hali hazırda olay yerinde incelemelerine devam etmektedirler. Adli soruşturma, 1 Cumhuriyet Başsavcıvekili ve 1 Cumhuriyet Savcısının koordinasyonunda tüm yönleriyle sürdürülmektedir” dedi.

Gözaltı kararı

Daha sonraki paylaşımında Tunç, kazayla ilgili 13 kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini duyurdu.

X paylaşımında Tunç, “İlgili işletmenin acil eylem ve tahliye planının mevcut olmadığı tespit edilmiş, bahsi geçen teleferik hattını işleten firma ile yine teleferik hattının bakım ve onarımından sorumlu firmanın sorumlu ve çalışanlarının da aralarında yer aldığı 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiştir” açıklamasını yaptı.

Tunç ayrıca, heyetin açıkladığı ön raporda “teleferiğin taşıyıcı direklerinin bağlantı noktalarında yer alan bağlantı elemanlarının yetersiz olması/korozyona uğraması ve taşıyıcı direklerde yer alan makara sistemlerinin hasarlı olması nedenleriyle taşıyıcı direğin bağlantı noktasından kırıldığı” değerlendirmesi yapıldığını belirtti.

VOA tarafından geçilen 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.