Antalya sanayide de marka şehir

Antalya sanayide de marka şehir

ABONE OL
14:25 - 06/12/2020 14:25
Antalya sanayide de marka şehir
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya, tarım, ticaret ve turizmden sonra teknoloji sektöründe de var olduğunu belirterek, ‘’Antalya 4 T ile büyümeye devam ediyor’’ dedi.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Aralık Toplantısı Vali Ersin Yazıcı başkanlığında gerçekleşti. Vali Yazıcı, toplantı sonrası Kristal Endüstriyel ve PSL Fiberli Elektronik firmalarını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Kristal Endüstriyel Mutfakları Ekipmanları şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Kilit ve Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Kaynakçı, Vali Ersin Yazıcı’ya faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Kristal Endüstriyel Mutfak Ekipmanları firması ve tesislerinin AOSB’de 1996 yılında kurulduğunu bugün 350 kişilik ekibiyle üretim yaptıklarını belirten Kaynakçı, şunları kaydetti.

‘’Asya, Avrupa ve Afrika’ da 52 ülke ile ihracat ağı oluşturduk. Otel, restoran,  fırın, bar, pastane, dondurma dükkanı, kafeterya, okul, hastane gibi mutfak makineleri ihtiyacı olan işletme ve kurumlar için üretim yapıyoruz. Fark yaratıyor, sektöre yön veriyoruz.’’

PSL Elektronik San. ve Tic. A.Ş  Yönetim Kurulu Üyeleri Tufan Gürbüz ve Erdal Kılıç ile Genel Koordinatör Erçin Çakmaklı da üretim faaliyetleri, tesisin kapasitesi ve ile ürün yelpazesi hakkında bilgi verdi.

Erdal Kılıç, ‘’1991 yılında Antalya‘da Fiber Optik Aydınlatma Sistemleri olarak üretimine başladık. 300’ün üzerinde personeliyle birlikte FİBERLİ markası altında 800’den fazla ulusal ve uluslararası projelere imza attık’’ dedi.

Ziyaret ve inceleme sonrası değerlendirmelerde bulunan Vali Ersin Yazıcı, Antalya’nın bir turizm şehri olarak bilindiğini belirterek sanayi sektöründe de marka olma yolunda ilerlediğini söyledi. Vali Yazıcı şöyle devam etti.

‘’Evet, Antalya’da tüm yollar turizme çıkıyor ancak turizmi besleyen birçok alt sanayi kolunda da Antalya marka bir şehir. Organize Sanayi Bölgemiz ve Antalya Serbest Bölgemizdeki birçok firmanın modern üretim tesisleri, nitelikli insan kaynakları ve üretim olanaklarıyla gerçekten fark yaratan ve sektörlerine yön veren firmalar.’’

Dijital Çağda Antalya’yı Teknoloji Merkezi yapmayı hedeflediklerini anlatan Vali Ersin Yazıcı, şunları kaydetti.

‘’Dijital bir çağda yaşıyoruz. Dijital ve endüstriyel aydınlatmaların da önemi her geçen gün artıyor. LED teknolojisiyle birlikte aydınlatma sektörü de her geçen gün gelişme gösteriyor. Antalya’nın turizm, tarım, ticaretin ardından 4. T dediğimiz teknoloji alanında da marka şehir olması için işbirliği içinde çalışıyoruz.

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.