Antalya sanayi üssü oldu

Antalya sanayi üssü oldu

ABONE OL
14:28 - 21/02/2021 14:28
Antalya sanayi üssü oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya, turizm ve tarım sektörlerinin yanında Organize Sanayi Bölgesi’ndeki işletmelerin son teknolojiyi kullanarak sanayi üssü haline geldi.

Antalya Valisi Ersin Yazıcı Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde Ankutsan Kâğıt, Yörükoğlu Süt Ürünleri ve Cantek Soğutma firmaları ile AR-GE ve inovasyon merkezlerini ziyaret etti.

Vali Yazıcı, Antalya’nın turizm ve tarım sektörlerinin yanında sanayisi ile Türkiye’nin önemli üretim merkezlerinden olduğunu belirtti. Antalya, turizm ve tarım sektörlerinin yanında sanayisi ile de öne çıkan bir şehir olduğunu ifade eden Yazıcı, şunları kaydetti.

‘’Sanayi bölgemizdeki firmalar arasında Türkiye’nin ilk 500 En Büyük Firmaları arasında birçok firma var. Bu da şehrimizin sanayide de ne kadar başarılı işler çıkarttığının göstergesidir. Bu zorlu pandemi koşullarına rağmen tedbirlere uyarak üretime etkin şekilde devam eden firmalarımız, şehrimiz ve ülkemiz için çok önemli katkılar sunmaya devam etti. Bu süreci en kısa sürede atlatacağız ve bölgeyi büyütmek, yatırımları, ihracatı, üretimi ve istihdamı artırmak için daha çok çalışmaya ve yatırım yapmaya devam edeceğiz.’’

Antalya’da turizmi besleyen birçok alt sanayi kolunun bulunduğunu ifade eden Vali Yazıcı, ‘’Antalya turizm kadar önemli bir sanayi üssü. Organize Sanayi Bölgemizdeki birçok firma, modern üretim tesisleri, nitelikli insan kaynakları ve üretim olanaklarıyla gerçekten fark yaratan ve sektörlerine yön veren firmalar’’ dedi.

Antalya’nın Türkiye’nin en önemli üretim merkezlerinden biri olduğuna dikkat çeken Vali Ersin Yazıcı şöyle devam etti.

‘’OSB’de birçok farklı alanda faaliyet gösteren firmamız var. Son teknoloji üretim olanaklarıyla donatılmış bu tür tesislerin varlığı bizleri gururlandırıyor. Tesiste üretilen ve ihraç edilen gıda ürünleriyle, coğrafi ve kültürel değerlerimizin tanıtılması için bir fırsat yakalamış oluyoruz. Kendi imzamızı taşıyan ürünlerimiz tüm dünyada markalaşıncaya kadar çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz.’’

Dijital Çağda Yaşıyoruz

Pandemi sürecine rağmen önlemlere uyarak üretime ara vermeden devam eden firmaları kutlayan Vali Yazıcı, “Enerji günümüzde çok önemli bir yere sahip. Enerjinin doğru ve verimli kullanımı da bu doğrultuda birinci önceliğimiz. Artık günümüzde her şey dijital. Antalya’da da bu anlamda son teknoloji firmalarımızın olduğunu görmek, sektöre yön veren firmaların olduğunu görmek gurur verici. Şehrimizin ekonomisine katkı sunan, insanımızın hayatını kolaylaştıran ve çevreye karşı duyarlı üretim yapan tüm firmalarımızın daima yanındayız” dedi.

Ankutsan uluslararası pazarda marka oldu

Ankutsan Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Kesgi de 50’den fazla ülkeye ihracat yaptıklarını belirtti. Kesgi, şöyle konuştu.

‘’Ankutsan 2002 yılında kurdu ve 700’ü aşkın çalışanıyla mukavva kâğıt üretiminde önü şirketlerden biriyiz.  Avrupa, Amerika, Avustralya, Asya, Kuzey Afrika ve Ortadoğu bölgelerinde 5 kıta ve 50’den fazla ülkeye ihracat yapıyoruz.  Ankutsan markasını uluslararası pazarda önemli bir marka konumuna getirerek başarı ile temsil ediyoruz.’’

Akdeniz’in en büyük süt ve süt ürünleri üreticisi

Yörükoğlu Süt ve Süt Ürünleri Yönetim Kurulu Üyesi Cihan Bulut ise 1996 yılında OSB’ye taşındıklarını günlük 600 tonluk üretim kapasitesi ile Akdeniz’in en büyük süt ve süt ürünleri üreticisi olduklarını bildirdi.

Toplam 35 bin metrekare alanda modern ve teknolojik tesisler üretim yaptıklarını anlatan Bulut, ‘’AB standartlarında ileri teknoloji ve 700 çalışanımızla üretim yapıyoruz. 8 yıldır Türkiye’nin En Büyük 500 Firması içinde yer alıyoruz. Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İngiltere, Belçika, Irak, Libya, BAE, Ürdün, Filistin, Moritanya, Afganistan, Maldivler, Hong-Kong, Tayvan, Avustralya, Yunanistan, Çin, Kenya olmak üzere, dünyanın birçok farklı bölgesine ürünleri ihraç ediyoruz’’ diye konuştu.

Gıdada enerji verimliliği

Cantek Grup Yönetim Kurulu Başkanı an Hakan Karaca da soğutma sistemleri üzerine üretim yaptıklarını söyledi.

Anahtar teslim soğuk hava deposu ve et işleme tesisi alanlarında projeler gerçekleştirdiklerini anlatan Karaca, şunları kaydetti.

‘’Günümüzde özellikle enerjinin verimli kullanılmasına yönelik Ar-Ge çalışmalarına önemli yatırımlar yaptık. Akıllı cihaz geliştirme girişimlerimizi hız kesmeksizin sürdürüyoruz. Çok yakın bir gelecekte tüm ürünlerimizde kurduğumuz sistemlerin enerji verimliliğinin otonom şekilde ayarlanmasını hedefliyoruz. Bu sayede gıda saklamadaki en büyük girdi kalemi olan enerji tüketiminin kontrol altına alarak ciddi bir maliyet avantajı sağlamış olacağız.’’

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.