Antalya OSB, Batı Akdeniz’in teknoloji merkezi olacak

Antalya OSB, Batı Akdeniz’in teknoloji merkezi olacak

ABONE OL
22:50 - 30/09/2020 22:50
Antalya OSB, Batı Akdeniz’in teknoloji merkezi olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Fikri Cinokur/Antalya

Antalya OSB yaklaşık 50 milyon liralık yatırımla içinde Teknik Kolej, AR-GE merkezleri ile Teknopark’ın da yer alacağı 52 dönüm alanda kurulacak Teknoloji Merkezi Batı Akdeniz bölgesindeki şirketlere de hizmet verecek.

‘İlklerin OSB’si olarak tanınan Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB), şirketlerin ürün araştırma geliştirmelerine katkı sağlamak, geleceğin teknolojisine uyumunu sağlamak ve kaliteli ara elaman ihtiyacını karşılamak amacıyla ‘’Teknoloji Merkezi’’ kuracak.

AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar Dünya Gazetesi Muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede faaliyette bulunan fabrikaların kendilerini ve ürünlerini geliştirmelerini, geleceğin teknolojisine uyumu sağlamak üzere çalışmalara başladıklarını söyledi.

AOSB’de Cantek, Adopen, AGT, CW Enerji, AKE, Kristal Endüstriyel, Enelsa ve PSL firmalarının kendilerine ait AR-GE merkezleri olduğunu belirten Bahar, bölgedeki tüm firmaların ortak yararlanabileceği, araştırmalarını yapabileceği AR-GE merkezlerinin de yer alacağı Teknopark kuracaklarını kaydetti.

Türkiye’de ilk kez Antalya OSB’de kurulan Endüstri Mesleki ve Teknik Lisesi’ni Milli Eğitim Bakanlığından alarak özel Teknik Koleji’ne dönüştürdüklerini anlatan Ali Bahar, okulun adını da Özel Antalya OSB Teknik Eğitim Anadolu Lisesi (OSB Teknik Koleji) belirlediklerini vurguladı. Bahar şöyle devam etti.

‘’13 milyon liralık yatırımla okulu yeni baştan düzenliyoruz. Son teknolojik araç gereç ve laboratuvarlarını da oluşturuyoruz. 22 bin metrekare alan içindeki okulumuz gelecek eğitim öğretim döneminde 300 öğrenci ile eğitime başlayacak. Stajlarını OSB’deki firmalarımızda yapacak gençlerimize asgari ücretin yüzde 15 üzerinde ücret verilmesi konusunda şirketlerimizle protokol imzalayacağız.’’

Teknoloji Merkezi

Antalya OSB’nin artık teknoloji merkezi olması için çalıştıklarını anlatan Ali Bahar, Antalya’da toplam 11 AR-GE merkezi bulunduğunu bunlardan 8’inin OSB içinde yer aldığını bildirdi. Altyapı çalışmalarına başlanan Teknoloi merkezinin yakında temelinin atılacağını ve gelecek yıl hizmete girmesini hedeflediklerini ifade eden Bahar, şöyle devam etti.

‘’Yaklaşık 40 milyon liralık yatırımla 52 dönümlük alanda Teknoloji Merkezini kuracağız. Teknopark’ta AR-GE için 3 firma garanti önkoşulları sağlayarak yer tahsis talebinde bulundu. Yerleri hazır.  20 firma da AR-Ge için başvurdu. Bunlarda Hakem Heyetinde değerlendirilecek. Antalya Bilim Üniversitesi, Teknopark ve Teknik Kolejimizle birlikte Antalya OSB,  AR-GE, teknoloji ve Bilim Merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Antalya OSB Teknoloji Merkezi, Batı Akdeniz bölgesindeki Burdur ve Isparta’daki firmalarımıza da hizmet verecek.’’

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.