Antalya KOBİ’lere ‘Yapay Zeka’ desteğini tartıştı

Antalya KOBİ’lere ‘Yapay Zeka’ desteğini tartıştı

ABONE OL
22:22 - 10/10/2020 22:22
Antalya KOBİ’lere ‘Yapay Zeka’ desteğini tartıştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalyalı sanayici ve iş insanları dernekleri ile üniversite işbirliğiyle KOBİ’lerde Yapay Zeka İnisiyatifi başlatıldı.

Antalya Bilim Üniversitesi, Antalya OSB Teknopark, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Batı Akdeniz Sanayici ve İş İnsanları Federasyonu (BAKSİFED), Antalya Genç İş İnsanları Derneği (ANTGİAD) ve Genç Organize Sanayiciler Derneği (GOSD), yapay zeka ve ilgili teknolojileri KOBİ’ler ölçeğinde geliştirip  yaygınlaştırmak ve erişebilir kılmak için ‘’KOBİ’lerde Yapay Zeka İnisiyatifi’’ başlattı.

Antalya OSB ve Teknopark Başkanı Ali Bahar, platformun paylaşım kültürü ve paylaşım ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını söyledi. Bahar, şunları kaydetti.

“Aslında hepimiz yapay zeka ile tanıştık ve yoğun bir etkileşim halindeyiz. Sadece bunun çok fazla farkında değiliz. Nasıl kullanacağımızı, kendimize ve işimize nasıl fayda sağlayacak hale dönüştüreceğimizi henüz bilemiyoruz. Antalya iş dünyası olarak kentin ve konunun tüm güçlü paydaşlarını bir çatı altında birleştirip uygulanabilir, katma değer üretimini artıracak projeler üretip hem toplam faydayı hem de farkındalığı artırmak istiyoruz.’’

ANTGİAD Başkanı Osman Sert de proje ile Antalya’nın sürdürülebilir kalkınma alanında daha iyi bir noktaya geleceğine dikkat çekti. Sert, ‘’Kobiler yapay zeka farkındalığı ile birlikte rekabet ortamında daha iyi bir konuma gelebileceklerdir. Yapay zeka ile dijital dönüşümün ekonomimize güç katmasını istiyoruz. Bu proje ile Antalya sürdürülebilir kalkınma anlamında daha iyi bir noktaya gelecektir’’ dedi.

Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek ise bölgede dijital dönüşümün önemli bir aracı olan yapay zeka ile ilgili bu inisiyatife bölgedeki diğer üniversitelerin de dahil edilmesi gerektiğini, bu tür programların geliştirilerek kamu, iş dünyası ve üniversiteler arasındaki bağı güçlendirecek örnek programlarla devam etmesi gerektiğini söyledi.

BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler de,  Kalkınma Ajanslarının 2020 yılı temalarından yönetim danışmanlığı ve verimlilik konusunda, KOBİ’lerin faydalanması gereken bir konu olan yapay zeka uygulamalarının bu konuda çalışmalara başlanılan ilk sektör olan uçucu yağ üretim sektöründe firmalara önemli katkısı olacağını belirtti.

Kobilerde Yapay Zeka İnisiyatifi olarak öncelikli görevlerinin KOBİ’lerin dijitalleşmesi ve yapay zekanın KOBİ’lerde hayata geçirilmesinin pratikte kolay uygulanabilirliğini, yalın örneklerle ortaya koyarak şirketlerin kapasite ve verimliliklerinin artırılmasını sağlamak istediklerini anlatan BAKSİFED Başkanı Abdullah Erdoğan ‘’Antalya, Isparta ve Burdur illerimizdeki tüm üniversiteler ve iş dünyası birlikte ülke ve bölge ekonomisine katkı ve katma değer katmalıyız’’ dedi.

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.