Anneler Günü`nde, Savaş Kurbanı Anneler Unutulmadı

Anneler Günü`nde, Savaş Kurbanı Anneler Unutulmadı

ABONE OL
19:37 - 09/05/2021 19:37
Anneler Günü`nde, Savaş Kurbanı Anneler Unutulmadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Bugün günlerden 9 Mayıs Anneler Günü. İlk defa Amerika’da 1872 yılında Amerikalı yazar ve kadın hakları savunucusu Julie W.Howe tarafından resmi Anneler Günü kutlaması talep edilmişti. Howe`nin ölümünün ardından kızı Anna Marie Reeves tarafından annesinin öldüğü 1905 Mayıs`ın ikinci pazar gününü Anneler Günü olarak kutlanılmasını istedi.

O günden itibaren tüm dünya Anneler Günü’nü kutluyor. Bu yıl yine anneler günü tüm dünyada, “korona krizi” nedeniyle buruk bir şekilde kutlanacak.  Sınırlı düzeyde de olsa evlatlar annelerine sevgi gösterilerinde bulunacaklar.  Senede bir gün de olsa en sevdiğimiz varlığımız, dünyanın en şirin, en fedakâr, en kutsal varlıkları olan anneler evlatları, yakınları tarafından bazen bir gülle, bazen de bir sürpriz hediyeyle, yanaklarına kondurulan kocaman bir öpücükle, ya da salgın önlemleri nedeniyle, uzaktan bir telefonla hatırlanmaya gönlü alınmaya çalışılacak.

İŞ İNSANI GÜVEN POLAT’DAN ANMA ETKİNLİĞİ!

İş insanı Güven Polat‘da 2.Dünya savaşında Almanya’da savaşın bittiği gün olan 8 Mayıs’ta, sahibi olduğu tarihi binada Nazi kurbanı olan ve savaş sürecinde bir köle gibi çalıştırılıp, yaşamlarını kaybeden 200 kadını unutmadı. Güven Polat Nazi kurbanı olan kadınların anısına tarihi binanın önünde bir anma toplantısı düzenleyerek, yaşamlarını kaybeden anneler için “Anneler Günü“nde çevrede bulunanlara güller dağıttı.

Polat bölgedeki yaşayan mahalle sakinlerine bir çağrıda bulunarak savaşın tüm izlerini bir anıt gibi üzerinde taşıyan tarihi binanın önünde anma toplantısı düzenledi. Güven Polat Koronavirüs nedeniyle sınırlı sayıda insanın katıldığı toplantıda, “Burada Nazi döneminde 1944-45 yılları arasında zorla çalıştırılan 1500 kadın kalmıştır. Bu kadınlardan 200’ü yaşamını kaybetmiştir. Ben bugün burada hayatını kaybeden 200 anneyi anıp, önlerinde saygıyla eğiliyorum. Bundan sonrada bu binada dinler arası diyalog ve anma toplantıları düzenlemeye devam edeceğiz. Bu türden sosyal-toplumsal etkinlikler için kapımız tüm bölge sakinlerine ve Hamburglulara açıktır” dedi.

Korona Günlerinde Anneler Günü Kutlu Olsun!

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.