“Anne Demirtaş’ın bilinci oğlunun geleceğini duyunca hiç kapanmadı”

“Anne Demirtaş’ın bilinci oğlunun geleceğini duyunca hiç kapanmadı”

ABONE OL
14:12 - 24/01/2024 14:12
“Anne Demirtaş’ın bilinci oğlunun geleceğini duyunca hiç kapanmadı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Edirne Cezaevi’nde tutuklu olan eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş rahatsızlanan annesini ziyaret için Diyarbakır’a getirildi. Demirtaş, hastaneye gelen aile üyeleriyle de görüştü.

Bir süre önce babası Tahir Demirtaş’ı kaybeden Selahattin Demirtaş’ın bu kez annesi Sadiye Demirtaş rahatsızlandı. Zatürre ve böbrek yetmezliği tanısıyla özel bir hastaneye yatırılan Sadiye Demirtaş yoğun bakıma alındı.

Anne Demirtaş’ın durumunun kötüleşmesi üzerine, Selahattin Demirtaş tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi yönetimine başvurarak, Diyarbakır’a gitmek istediğini bildirdi.

Başvurunun olumlu sonuçlanmasıyla Demirtaş, özel bir uçakla Diyarbakır’a getirildi. Yoğun güvenlik önlemleri arasında hastaneye gelen Demirtaş, annesinin bulunduğu yoğun bakım ünitesine götürüldü.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nden (DEM Parti) ziyaretle ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklamada, şöyle denildi:

“Selahattin Demirtaş’ın annesi Sadiye Demirtaş rahatsızlığı nedeniyle Diyarbakır’da hastanede müşahede altındadır. Yoldaşımız Selahattin Demirtaş, talebi üzerine annesini görmek üzere Diyarbakır’a götürülmüş ve annesini ziyaret etmiştir. Dualarımız Sadiye Annemizle. Tek temennimiz en kısa zamanda sağlığına kavuşmasıdır.”

Demirtaş’ın ziyareti sürerken polis hastane çevresini boşalttı. Gazeteciler de dahil kimsenin hastaneye yaklaşmasına izin verilmedi. Ziyaretin ardından Demirtaş, zırhlı araçlar eşliğinde, güvenlik önlemleri altında cezaevine geri götürüldü.

“Oğlunun geleceğini duyunca bilinci hiç kapanmadı”

VOA Türkçe’nin aileden edindiği bilgilere göre Demirtaş, yaklaşık 3 buçuk saat hastanede kaldı.

Önce annesinin bulunduğu yoğun bakım ünitesine giden Demirtaş, burada annesiyle uzun uzun sohbet etti. Görüşme sırasında askerler içeriye girmedi.

Doktorların verdiği bilgiye göre Sadiye Demirtaş’ın bilinci zaman zaman kapanıyordu. Ancak dün sabah oğlunun ziyaretine geleceği söylenince, ziyaret sonuna kadar bilinci hiç kapanmadı.

Bir süre annesinin yanında kalan Demirtaş, daha sonra hastaneye gelen kardeşleri, eşi ve çocuklarıyla görüştü. Görüşmeye eşi Başak Demirtaş, iki kızı ve üç kız kardeşi katıldı.

VOA Türkçe, Selahattin Demirtaş’ın babasının ölümünden sonra sakal bıraktığını, kendisini soranlara selam gönderdiğini ve Demirtaş ile aile üyelerinin sohbeti sırasında güncel konuların konuşulmadığını öğrendi.

Ziyaretin ilk başlarında üzgün olan Demirtaş’ın, ailesiyle görüştükten sonra moralinin düzeldiği kaydedildi.

Demirtaş, 12 Kasım 2022’de kalp krizi geçiren babası Tahir Demirtaş’ı ziyaret etmek üzere Diyarbakır’a getirilmişti. Demirtaş, 31 Aralık 2023’te vefat eden babasının cenazesine ise katılmamıştı. 50 yaşındaki Selahattin Demirtaş, 2016 yılından beri tutuklu.

VOA tarafından geçilen “Anne Demirtaş’ın bilinci oğlunun geleceğini duyunca hiç kapanmadı” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Anne Demirtaş’ın bilinci oğlunun geleceğini duyunca hiç kapanmadı” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Anne Demirtaş’ın bilinci oğlunun geleceğini duyunca hiç kapanmadı” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.