Ankara’da Kobani Olayları ve IŞİD Operasyonu

Ankara’da Kobani Olayları ve IŞİD Operasyonu

ABONE OL
11:19 - 27/10/2020 11:19
Ankara’da Kobani Olayları ve IŞİD Operasyonu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kobani olaylarına ilişkin geçen ay düzenlenen operasyonun ardından bugün, yeni bir soruşturma başlatıldı. Ankara merkezli 7 ili kapsayan soruşturmada, 27 kişi hakkında gözaltı kararı verildi, 3 kişi yakalandı. Ankara’da IŞİD’e yönelik operasyondaysa 7 şüpheli yakalandı.

Bundan 6 yıl önce, 6-8 Ekim 2014 tarihleri arasında meydana gelen, Kobani protestolarıyla ilgili ikinci kez operasyon düzenlendi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan ve 7 ili kapsayan soruşturmada, 27 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Düzenlenen operasyonlarda 3 kişi gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, yakalanamayan şüphelilerden 19’unun PKK’nın dağ kadrosuna katıldığı belirtilerek şu bilgilere yer verildi; “06-07-08/ Ekim 2014 tarihlerinde, Ülkemiz genelinde “KOBANİ” olayları olarak bilinen terör amaçlı eylemlerde; PKK/KCK terör örgütü sözde örgüt yöneticileri, örgütün gençlik yapılanması, kadın yapılanması ve şehir silahlı yapılanması ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) MYK üyeleri ve eş başkanlarınca sosyal medya hesapları ile PKK/KCK terör örgütünün bazı basın yayın organlarında ‘Fırat Haber Ajansı ve Gençlik Yapılanması, Kadın Yapılanması v.b’ üzerinden halkı sokağa çıkıp terör eylemleri gerçekleştirmeleri yönünde çok sayıda yaptıkları çağrılar üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız Terör Suçları Soruşturma Bürosunca başlatılan soruşturma kapsamında alınan tanık beyanları doğrultusunda; şiddet eylemlerinde meydana gelen ölüm ve şiddet olaylarında sorumluluğu bulunduğu bilgilerine ulaşılan, yine bir kısmının örgüt tarafından kadro eğitimi almış olup PKK/KCK’ya bağlı –sözde- komitelerde (sosyal alan, sözcülük, ideolojik alan, kültür-sanat alanı) örgütsel görev alan, olaylar esnasında Kandil-Türkiye arasında kuryelik yapan örgüt mensuplarından olduğu anlaşılan 27 şüpheli hakkında, Ankara merkezli 7 ilde 27.10.2020 tarihinden itibaren gözaltı kararı verilmiş, (3) şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. Yakalanamayan 24 şüphelinin 19’unun PKK/KCK terör örgütünün dağ kadrosunda yer aldıkları, 5’inin de yurt içinde oldukları tespit edilmiş, yakalanmalarına yönelik çalışmalara devam edilmektedir. Bu şüpheliler yönünden Cumhuriyet Başsavcılığımızca tutuklamaya yönelik yakalama emri çıkarılması talebinde bulunulacaktır”

Kobani olaylarına ilişkin 25 Eylül’de, HDP’ye düzenlenen operasyonda, aralarında Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’in de bulunduğu 20 kişi gözaltına alınmış, Bilgen de dâhil 17 kişi tutuklanmıştı. Görevden alınan Bilgen’in yerine kayyum atanmıştı.

Öte yandan IŞİD’e yönelik 24 saatte ikinci kez operasyon yapıldı. 7 şüphelinin gözaltına alındığı operasyona ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen iki ayrı soruşturma kapsamında, DEAŞ silahlı terör örgütü üyesi olduklarına dair tespitler bulunan 7 şüpheli hakkında 27.10.2020 tarihinde gözaltı kararı verilmiş, şüphelilerin tamamı yakalanarak gözaltına alınmıştır“ açıklamasını yaptı.

IŞİD’e yönelik Ankara ve Siirt’te dün düzenlenen operasyonlarda da Irak ve Suriye uyruklu 24 kişi gözaltına alınmıştı.

VOA tarafından geçilen Ankara’da Kobani Olayları ve IŞİD Operasyonu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Ankara’da Kobani Olayları ve IŞİD Operasyonu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Ankara’da Kobani Olayları ve IŞİD Operasyonu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.