Ankara’da “Büyük Gazze Yürüyüşü”

Ankara’da “Büyük Gazze Yürüyüşü”

ABONE OL
22:38 - 24/12/2023 22:38
Ankara’da “Büyük Gazze Yürüyüşü”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının biraraya gelerek oluşturduğu Ankara Filistin Dayanışma Platformu tarafından “Gazze İçin Vicdan Buluşması” adıyla yürüyüş düzenlendi.

Katılımcılar yürüyüş için Atatürk Kültür Merkezi (AKM) metro istasyonu önünde toplandı. Filistin’in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa’nın da katıldığı yürüyüş korteji önünde, Gazze’de yaşananlara dikkat çekmek için at arabasıyla temsili yaralılar ile cenaze taşındı.

Yürüyüş ve mitingde İngilizce ve Türkçe olarak “Dünya görmüyor ama biz görüyoruz”, “Filistin yalnız değildir”, “Katil İsrail” yazılı dövizler taşındı.

Yürüyüşte, “Zulme karşı omuz omuza”, “Ankara’dan Gazze’ye direnişe bin selam” sloganları atıldı.

Yürüyüş, Irak’ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 12 askerin hayatını kaybetmesinin ardına rastladı. Gazze için düzenlenen yürüyüş ve mitingde zaman zaman “Kahrolsun PKK”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” gibi sloganlar da atıldı.

Boykot talebi

Yürüyüşte okunan bildiride, uluslararası topluma İsrail’e destek veren firmaların boykot edilmesi ve bu firmaların ürünlerinin alınmaması çağrısı yapıldı.

Müslüman ülkelere de İsrail ile diplomatik ve ticari ilişkilerin kesilmesi, Gazze’ye yönelik abluka ve ambargonun kaldırılması için fiili durum oluşturulması çağrısında bulunuldu.

İsrail, Hamas’ın 7 Ekim’de düzenlediği ve silahlı militanların çoğu sivil yaklaşık 1.200 kişiyi öldürdüğü ve 240’tan fazla kişiyi rehin aldığı saldırının ardından Gazze’ye harekat başlatmıştı.

İsrail’in ABD ve AB’nin terör örgütü listesinde yer alan Hamas’ın kontrolündeki Gazze’ye yönelik operasyonlarında Filistinli yetkililere göre 20 binden fazla Filistinli hayatını kaybetti ve 50 binden fazlası yaralandı. 2.3 milyonluk bölge nüfusunun yaklaşık %85’i ise yerinden edildi.

12 asker için milli yas tartışmasına rastladı

Başkent Ankara’da Gazze için yapılan yürüyüş, Irak’ın kuzeyinde yürütülen operasyonda hayatını kaybeden 12 asker için muhalefet partileri ve liderleri tarafından “milli yas” talebinin tartışıldığı zamana rastladı.

Türkiye’de “milli yas” en son üç gün süreyle Gazze için Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilmişti.

VOA tarafından geçilen Ankara’da “Büyük Gazze Yürüyüşü” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Ankara’da “Büyük Gazze Yürüyüşü” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Ankara’da “Büyük Gazze Yürüyüşü” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.