Ankara’da AB ile Siyasi Müzakere Günü

Ankara’da AB ile Siyasi Müzakere Günü

ABONE OL
13:51 - 31/05/2022 13:51
Ankara’da AB ile Siyasi Müzakere Günü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) üyelik müzakerelerindeki son durumu ele almak üzere yapılan Siyasi Diyalog Toplantısı, Ankara’nın ev sahipliğinde başladı.

AB ile Siyasi Diyalog Toplantısı’nda, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı ile Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal başkanlığındaki heyet Türkiye adına masada yer alıyor.

AB Dış İlişkiler Servisi Genel Sekreter Yardımcısı Enrique Mora ile AB Komisyonu Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakereleri Genel Müdür Vekili Maciej Popowski başkanlığındaki heyet ile toplantı basına kapalı şekilde başladı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “AB heyeti arasında gerçekleştirilecek görüşmelerde, üyelik perspektifi doğrultusunda Türkiye-AB ilişkileri ile bölgesel ve uluslararası konular hakkında görüş alışverişinde bulunulacaktır” bilgisi verildi.

Toplantıda, Türkiye’nin AB’ye katılım süreci, düzensiz göç, Türkiye’deki Suriyeliler, vize serbestliği diyaloğu, terörle mücadele, Gümrük Birliği’nin güncellenmesi gibi konular ele alınıyor.

En son 2018’de ortak mesajlar verilmişti

AB ile Türkiye arasında “Yüksek Düzeyli Siyasi Diyalog Toplantısı” şeklinde en son 22 Kasım 2018’de yapılan müzakere sonrasında detaylı ortak açıklama yapılmıştı.

Sonrasında ise Kaymakçı başkanlığındaki Türk heyeti, 13 Eylül 2019’da Brüksel’deydi. Ancak 2019’da ortak açıklamada bulunulmadı.

Türkiye, 1999 yılında Helsinki’de yapılan AB Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nde AB’ye resmen aday ülke olmuştu.

17 Aralık 2004 tarihli Brüksel Zirvesi’nde ise, Türkiye’nin siyasi kriterleri yeteri ölçüde karşıladığı belirtilerek 3 Ekim 2005’te müzakerelere başlanması kararı alınmıştı.

VOA tarafından geçilen Ankara’da AB ile Siyasi Müzakere Günü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Ankara’da AB ile Siyasi Müzakere Günü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Ankara’da AB ile Siyasi Müzakere Günü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.