Anayasa Mahkemesi’ni “Türkiye’nin karşısındaki mihrak” olarak niteleyen Bahçeli yeni anayasa çağrısını tekrarladı

Anayasa Mahkemesi’ni “Türkiye’nin karşısındaki mihrak” olarak niteleyen Bahçeli yeni anayasa çağrısını tekrarladı

ABONE OL
01:50 - 05/02/2024 01:50
Anayasa Mahkemesi’ni “Türkiye’nin karşısındaki mihrak” olarak niteleyen Bahçeli yeni anayasa çağrısını tekrarladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Manisa’da düzenlenen “Cumhur bizim, Türkiye hepimizin” mitinginde konuşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesini anayasal zorunluluk olarak tanımladı. Anayasa Mahkemesi’ni “Türkiye’nin karşısındaki mihrak” olarak tanımlayan Bahçeli, “Yeni bir anayasaya duyulan ihtiyaç ortadadır” dedi.

Bahçeli, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’i, İnci Taneleri dizisinde oyuncu Hazar Ergüçlü’nün oynadığı Dilber karakterini ve Güldür Güldür Show’u hedef aldı. İzmir’de taksi şoförü Oğuz Erge’yi öldürüp, telefonunu çalan Delil Aysal’ın vatandaşlıktan çıkarılmasını istedi.

Bahçeli, Anayasa Mahkemesi’ni hedef aldı

TİP Milletvekili Can Atalay hakkında Gezi Davası’nda verilen kararın Yargıtay tarafından onandığını hatırlatan MHP lideri, “Anayasa Mahkemesi vesayetçi bir tutumla, anayasa aykırı şekilde, tarihi bir hatanın faili olarak, Atalay’la ilgili hak ihlali kararı vermiş ve tartışmaların fitilini ateşlemiştir” diye konuştu.

Anayasa Mahkemesi’ni kriz ve kutuplaşmanın asıl mimarı olmakla suçlayan Bahçeli, “Nerede bir hain, nerede bir terörist ve suçlu varsa; Türkiye’nin varlığına, birliğine ve egemenlik haklarına kim husumet besliyorsa Anayasa Mahkemesi onların hizasındadır ve onların lehine hak ihlali kararlarını cömertçe açıklamaktadır” ifadesini kullandı.

Sözlerini “Meclis’e düşen sorumluluk evvelemirde, anayasadaki çelişkileri ortadan kaldırmaktan ziyade, milli iradenin onurunu, adalet ve hukuk namusunu korumak, kollamak, sonuna kadar da sahiplenmektir” diye sürdüren Bahçeli, yeni anayasa çağrısını bir kez daha dile getirdi.

Özgür Özel’le eleştiriler

Bahçeli, Meclis’te Can Atalay’ın milletvekilliğini düşürülmesi kararı okunurken gerçekleştirilen protestoların da “hiçbir adaba, hiçbir edebe, hiçbir ahlak ve ölçüye” sığmadığını savundu.

Özgür Özel’in sokağı adres gösterdiğini söyleyen Bahçeli, CHP lideri için “Ateşle oynuyor, hezeyandan hezeyana geçiş yapıyor, sipariş konuşmalarla yıpranıyor, sözde darbe girişimine karşı mücadeleden bahsediyor” ifadesini kullandı.

Bahçeli, “DEM’lenmiş CHP komaya girmiş. DEM’lenmiş CHP kontrolden çıkmış. CHP’nin terör örgütleriyle arasına mesafe koyması, DEM’lenmek yerine demokratlaşması ve faşizan çizgiden uzaklaşması lazımdır” dedi.

Taksici katili için vatandaşlıktan çıkartılması talebi

MHP lideri, 31 Ocak gecesi İzmir’de üşümemesi için taksisine aldığı Delil Aysal tarafından öldürülen Oğuz Erge’nin “kalleşliğe bile taş çıkartacak namertlikle” vurulduğunu belirtti. Suça ve suçluya hoşgörü olamayacağını kaydeden Bahçeli, “Taksi şoförümüzü katleden alçağın cezasını çekmekle birlikte, vatandaşlıktan çıkartılması, hayatı boyunca rezil rüsva şekilde yaşaması adalet ve hakkaniyet mecburiyetidir” diye konuştu.

Bahçeli Fatih Camii imamına yönelik bıçaklı saldırıyı, Kelime-i Tevhit sancağı taşıyan bir kişinin darp edilmesini, Santa Maria Kilisesi’nde işlenen cinayeti, Diyarbakırlı Ramazan Pişkin’in öldürülmesini “Türkiye aleyhine kurgulanan ve birbiriyle bağlantılı olayların bir kısmı” diye tanımladı.

Bahçeli, İnci Taneleri dizisindeki pavyon dansıyla gündeme gelen Dilber karakteriyle ilgili olarak da “komplo emaresı” tanımlaması yaptı: “Astronot Alper Gezeravcı kardeşimizin uzaya gittiği, Türkiye’nin başını yükseklere çevirdiği şu dönemde; bir dizi film vasıtasıyla Dilber karakterinin servis edilmesi de bir başka örtülemez çelişki ve zamanlama itibarıyla manidar bir komplo emaresi taşımaktadır.”

VOA tarafından geçilen Anayasa Mahkemesi’ni “Türkiye’nin karşısındaki mihrak” olarak niteleyen Bahçeli yeni anayasa çağrısını tekrarladı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Anayasa Mahkemesi’ni “Türkiye’nin karşısındaki mihrak” olarak niteleyen Bahçeli yeni anayasa çağrısını tekrarladı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Anayasa Mahkemesi’ni “Türkiye’nin karşısındaki mihrak” olarak niteleyen Bahçeli yeni anayasa çağrısını tekrarladı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.