Anayasa Mahkemesi Yargıcının Eşiyle İlgili İddia 

Anayasa Mahkemesi Yargıcının Eşiyle İlgili İddia 

ABONE OL
14:00 - 25/03/2022 14:00
Anayasa Mahkemesi Yargıcının Eşiyle İlgili İddia 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Anayasa Mahkemesi’nin muhafazakar yargıçlarından Clarence Thomas’ın eşi Virginia Thomas’ın, eski Başkan Donald Trump döneminin Beyaz Saray Genel Sekreteri Mark Meadows’tan, 2020 başkanlık seçimleri sonuçlarını değiştirmek için çalışmasını istediği iddia edildi.

Washington Post gazetesi ve CBS News kanalının haberlerinde yer alan iddiaya göre, Thomas bu talebini bir dizi telefon mesajı yoluyla dile getirdi.

Haberlere göre, 3 Kasım’daki seçimleri takip eden haftalarda gönderilen mesajlar, Thomas’ın Meadows’a, Donald Trump’ın başkanlığını korumak için girişimde bulunmak üzere ‘’canavarı uyandır’’ diyerek “bir plan yapması” tavsiyesinde bulunuyor.

Başkan Joe Biden, resmi olmayan sonuçlara göre 7 Kasım 2020’de seçimlerin galibi ilan edilmişti.

“Amerika’yı alaşağı etmekte olan soldan bizi kurtar”

Washington Post gazetesine göre Thomas, Meadows’la karşılıklı yazıştıkları 29 mesajdan birinde, “Sidney ve ekibine, hile yapıldığını gösteren kanıtlar yağıyor gibi görünüyor. Bir plan yap. Canavarı uyandır ve Amerika’yı alaşağı etmekte olan soldan bizi kurtar” ifadelerini kullandı.

Seçim sonuçlarını tersine çevirme çabası sergilediği sırada Trump’ın kampanyasını temsil eden Sidney Powell, eski Başkan’ın geniş çaplı seçim hilesi yapıldığı yönündeki kanıtlanmamış iddialarına destek olarak, farklı eyaletlerde sonuçlara itiraz eden davalar açmıştı.

“Canavarı uyandırma” ifadesi, Powell tarafından, iddia edilen seçim hilelerini ortaya çıkarmak anlamında kullanılmıştı.

Trump’ın kampanyası, 19 Kasım 2020’deki bir basın toplantısında, elektronik oy kullanma sistemlerinin milyonlarca oyu Biden’a yazdığını herhangi bir kanıt ortaya koymadan iddia etmesinin ardından, Sidney Powell’la arasına mesafe koymuştu.

Washington Post ve CBS’e göre, mesajlar ABD Kongresi binasına 6 Ocak baskınını araştıran Temsilciler Meclisi komisyonuna teslim edildi. İki medya kurumu, herhangi bir ayrıntı vermeden, bu mesajların kopyalarını edindiğini bildirdi.

Reuters haber ajansı ise muhafazakar bir aktivist ve avukat olan Virginia Thomas’a iddiayla ilgili yorumunu almak için ulaşamadı. Reuters, bu haberleri bağımsız kaynaklarca doğrulayamadığını da kaydetti.

Kongre’deki 6 Ocak komisyonunun bir sözcüsü de konuyla ilgili açıklama yapmayı reddetti.

Reuters, muhafazakarların kamu görevlerine seçilmesine yardım eden Muhafazakar Ortaklık Enstitüsü’nde şu anda hizmet veren Mark Meadows’tan da yorum almak istediğini ancak kendisine henüz ulaşılamadığını bildirdi.

Haberlere göre, Anayasa Mahkemesi yargıcı Clarence Thomas’ın ismi telefon mesajlarında geçmedi.

Yargıç Clarence Thomas geçen hafta Washington’da hastaneye kaldırılmıştı. Thomas’ın sağlık durumu henüz net değil.

VOA tarafından geçilen Anayasa Mahkemesi Yargıcının Eşiyle İlgili İddia  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Anayasa Mahkemesi Yargıcının Eşiyle İlgili İddia  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Anayasa Mahkemesi Yargıcının Eşiyle İlgili İddia  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.