DOLAR

32,6024

0.39%
EURO

34,8406

0.26%
ALTIN(gr)

2.492,39

0,33%
BİST 100

9485.98

0,33%
Anadolu`nun ruhu Yörex 10 yılda Türkiye markası oldu

Anadolu`nun ruhu Yörex 10 yılda Türkiye markası oldu

ABONE OL
17:04 - 02/10/2019 17:04
Anadolu`nun ruhu Yörex 10 yılda Türkiye markası oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bu yıl 10.ncusu düzenlenecek Yöresel ürünler Fuarı’nın (YÖREX) 10 yılda Türkiye markası haline geldiğini belirtti.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yaptığı açıklamada, Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde bu yıl 10’uncusu 23-27 Ekim tarihlerinde ANFAŞ Fuar Merkezi’nde düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX’e destek verdiğini bildirdi.

YÖREX ANADOLU’NUN RUHU

YÖREX’in Türkiye’nin markası haline geldiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti.

”Antalya Ticaret Borsamız bu fikri geliştirdi, ulusal bir marka haline getirdi. TOBB olarak Anadolu’yu buluşturan YÖREX’e başından beri inandık ve destek verdik. Düzenlendiği ilk yıl 42 ilin katılımıyla gerçekleşen YÖREX, geçen yıl 72 ili bir araya getirdi. YÖREX Anadolu’nun ruhu, kimliği, tüm renklerini bir araya getiren büyük bir organizasyon. 10 bin metrekare alanda Türkiye’nin doğusundan batısına kuzeyinden güneyine gelen katılımcılar, birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde yan yana duruyor. Ben de her yıl katılarak burada Türkiye turu yapıyorum. Her defasında nasıl daha fazla büyüdüğünü, daha fazla nasıl geliştiğine de bizzat şahitlik ediyorum.”

12 bin yıllık geçmişiyle onlarca medeniyete ev sahipliği yapan Anadolu’nun binlerce yöresel ürünü barındırdığına dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, ”Bu değerlerimizi tanıtıp pazarlayamazsak, ekonomiye kazandıramazsak hiçbir kıymeti yok. Artık insanlar yerel ve doğal ürünleri tercih ediyor. Bunun için de daha fazla para ödüyorlar. İşte YÖREX bize bu imkânı sunuyor. Üreticimize ve müteşebbisimize yeni fırsatlar açıyor” dedi.

YERLİ MALI

YÖREX’in “bize ait olanı tüketelim” mantığıyla ulusal değerlere sahip çıkan bir organizasyon olduğunu anlatan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti.

”Kültürümüzü, el emeği göz nuru ürünlerimizi çocuklarımıza öğretmek en büyük sorumluluğumuz. YÖREX’le milli değerlerimize sahip çıkıyor, yerel kalkınmaya destek oluyoruz. Bizde Odalarımız ve Borsalarımızla birlikte yöresel değerlerin coğrafi işaretini alarak bunların katma değerini artırıyor, ticari değer kazandırıyoruz. Ayrıca üreticilerle perakendecileri bir araya getirerek yerel ürünlerin ülke çapında pazarlanmasına ve satılmasını yardımcı oluyoruz. Dolayısıyla bu önemli organizasyona tüm kamu kurumlarımızın da buraya destek olmalarını bekliyoruz.”

YÖREX’İN MARKALAŞMASINDA ODALARIN VE BORSALARIN EMEĞİ BÜYÜK

Oda ve borsaların YÖREX’e sahip çıkarak, markalaşmasında büyük emeği olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, ”Oda ve borsalarımız sayesinde bu işin ülke çapında tanıtımı ve yayılması sağlandı. Yöresel ürünlerde kadın emeği büyük. YÖREX’te giderek artan şekilde kadın girişimcileri görüyoruz. Buraya en çok kadınlar sahip çıkıyor, yerel kalkınmaya öncülük ediyorlar. Kadın girişimcilerimizle iftihar ediyorum” dedi.

 ANTALYA CESARET GÖSTERDİ

YÖREX’in cesaret gerektiren bir girişim olduğuna dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı.

“Antalya cesaret gösterdi ve bu işe sahip çıktı. Anadolu’nun binlerce yıllık birikimini Antalya’da buluşturmayı başardı. Bu müthiş vizyonu gösteren ve her sene bu organizasyonu daha da geliştirip büyüten Antalya Ticaret Borsamız Başkanı Sayın Ali Çandır’la iftihar ediyor, kendisini, ekibini ve tüm emeği geçenleri yürekten tebrik ediyorum.”

ha-ber.com/Fikri Cinokur/Antalya

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.