*** Anadil Türkçe Komisyonu bir araya geldi

*** Anadil Türkçe Komisyonu bir araya geldi

ABONE OL
19:02 - 25/08/2009 19:02
*** Anadil Türkçe Komisyonu bir araya geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Anadil Türkçe Komisyonu bir araya geldi


Almanya’nın Bremen kentinde Türkçenin korunması amacıyla oluşturulan Anadil Türkçe Komisyonunun üyeleri, bir araya gelerek çalışmalarını değerlendirdi

Başkanları bulunmayan komisyonun üyeleri, Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Selimiye Camisinde DİTİB yetkilileriyle bir araya gelerek, çalışmaları hakkında bilgi verdi ve çalışmalarını değerlendirdi.

Komisyon adına konuşan danışman Mehmet Karabacak, ana dilin, din, kültür ve tarih olarak bir insanın benliğini teşkil ettiğini belirterek, "Amacımız Türkçemizi en iyi şekilde tanıtmak ve korumaktır" dedi.

Komisyon sözcülerinden Adnan Çöktü de, Bremen’deki okullarda Türkçe’nin ikinci yabancı dil olarak ve daha kapsamlı bir şekilde verilmesi amacıyla 17 Nisanda başlattıkları imza kampanyası çerçevesinde toplanan 5 bin 88 imzayı Bremen eyalet meclisine teslim ettiklerini kaydederek, "İlk faaliyetimizi başarıyla tamamladık. Dilekçemizin meclis alt komisyonunda görüşüleceği söylendi. Olumlu yanıt bekliyoruz" diye konuştu.

Çöktü, 17 Eylül-7 Ekim arasında Bremen’de düzenlenecek Dil Festivaline katılacaklarını ve 21 Eylülde "Dil Bayramı" adı altında bir program düzenlemek için hazırlık yaptıklarını da bildirdi.

Komisyon üyeleri, maddi yüklerinin azaltılması ve kurumsallaşmaları gerektiğini ifade ederken, DİTİB yetkilileri de komisyona desteklerini esirgemeyeceklerini söyledi.

DİTİB Aşağı Saksonya ve Bremen Eyalet Birliği Başkanı Ali İhsan Ünlü, komisyonun hiçbir derneği ön plana çıkartmadan çalışmalar yapmasının çok önemli olduğunu belirterek, "DİTİB olarak insanlarımıza yararlı olacak her konuda varız" dedi.

(A.A) Evren AYDEMİR – Birol TAN  

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.