Amsterdam koronavirüs sonrası kitle turizmi istemiyor

Amsterdam koronavirüs sonrası kitle turizmi istemiyor

ABONE OL
19:13 - 19/06/2020 19:13
Amsterdam koronavirüs sonrası kitle turizmi istemiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Koronavirüs krizinden sonra AB içi turizmi serbest bırakıldığı için Amsterdam´a ilk turistler gelmeye başladı. Fakat Amsterdam sakinleri buna sevinmeden tersine kitlesel turizmi tepki göstermeye başladı.

sda haber ajansı tarafından yayınlanan habere göre Perşembe gününde 25 bin vatandaş tarafından imzalanan bir dilekçede Amsterdam´da oturan büyük bir vatandaş kitlesi, Amsterdam´a gelen turist sayısının kısıtlanmasını istiyor.

Belediye mecslisinin gündemine alması gereken dilekçede koronavirüs krizinden önce yılda 20 milyonu bulan turist sayısının kısıtlanarak 12 milyona düşürülmesi isteniyor. Nüfusu sadece 800 bin olan Amsterdam´da ayrıca evlerin Airbnb yoluyla turistlere kiralanması ve yeni otellerin inşasının da yasaklanması istenmekte.

Dilekçede „turizm vergisinin“ arttırılması ve Amsterdam´ın ünlü genelevlerin bulunduğu bölgenin yeniden düzenlenmesiyle birlikte „Coffeeshop“ adı ile bilinen yerlerde uyuşturucu maddelerin yasaklanması da isteklerin arasında yer alıyor.

Kitlesel turizme karşı vatandaş girişiminde bulunan kişiler Amsterdam´ın tarihi şehir merkezinin turistler için değil de şehirde yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarına göre düzenlenip kullanılmasını da isteklerin arasına koydu.

Amsterdam´da koronavirüz krizinden dolayı Mart ayının ortasından beri tüm restoran, bar, cafe, genelev ve müzeler kapatılmış olup şehir merkezindeki sokaklarda cinler top oynamıştı. Şehrin „grachten“ adını taşıyan ünlü kanallarında da gemiler gidip gelmiyordu.(Kaynak:tourexpi.com)

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.