“Amerikan siyaseti için en büyük tehlike kutuplaşma”

“Amerikan siyaseti için en büyük tehlike kutuplaşma”

ABONE OL
05:30 - 06/03/2024 05:30
“Amerikan siyaseti için en büyük tehlike kutuplaşma”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

WASHINGTON — 

Anayasa Mahkemesi’nin eski Başkan Donald Trump’ın oy pusulasından çıkarılamayacağı yönünde karar bildirmesinin Trump açısından başarı olduğunu belirten Bülent Alirıza, “Fakat bu unutmayalım burada bunun öncülüğünü yapan Colorado olmak üzere bunu yapmak isteyen eyaletler zaten Demokrat. Cumhuriyetçileri destekleyen eyaletlerde böyle bir girişim yoktu. Anayasa Mahkemesi üyeleri içinde Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olması bunu göstermişti. Ama daha ciddi olan Trump hakkında devam diğer davalar var. Yargıçların bir kısmını Trump atadı ama unutmayalım 2020 seçimlerine Trump’ın yaptığı itirazı kabul etmeyen de aynı yargıçlar.

“Adli davalar Trump’ı etkiler”

Cumhuriyetçi seçmenlerin Trump’a büyük destek verdiğini söyleyen Bülent Alirıza “Cumhuriyetçiler Trump’ın hüküm giymesi durumunda fikirlerini değiştirebileceklerini söylüyorlar. Bu tavır bağımsız seçmenleri de etkiliyor. Her şey önümüzdeki adli sürece bağlı demeyelim ama bu sürecin önemli olduğunu unutmayalım” diye konuştu.

“Göçmen sorunu ve kürtaj hakkı öne çıkacak”

Amerikan siyasetinde kutuplaşmanın tehlikelerine değinen Bülent Alirıza göçmen sorunu, kürtaj hakkı ve ekonominin seçimlerde belirleyici olacağına inandığını söylüyor: “Bir de yaş sorunu var. Aralarında dört yaş fark var ama Biden daha yaşlı duruyor. Trump bunu seçimlerde daha çok kullanacaktır. Amerikan siyasetindeki en büyük tehlike kutuplaşma. Cumhuriyetçiler göçmen sorununu, Demokratlar kürtaj hakkını öne çıkarıyor. Trump göçmen sorunun ben çözerim diyor ve ekonomi benim dönemimde daha iyiydi mesajını veriyor” dedi.

“Müslümanlar kızsa da Biden’a oy verecek”

Başkan Biden’a karşı Gazze politikası nedeniyle eleştirilerin attığını da belirten Bülent Alirıza “Unutmayalım, Trump başkanlığı döneminde İsrail’e en fazla destek veren başkandı. Müslümanlarda bir küsme olduğunu görüyoruz. Ama sandık günü yaklaştıkça zorunlu olarak Biden’a destek vereceklerdir. Bir de üçüncü adaylar var. Bu adayların alacakları oylar da Biden’ı etkileyecektir. Ama şunu söyleyebilirim bu seçimde özellikle göçmen sorunu ve kürtaj hakkı sonuca etki edecektir” diye konuştu.

VOA tarafından geçilen “Amerikan siyaseti için en büyük tehlike kutuplaşma” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Amerikan siyaseti için en büyük tehlike kutuplaşma” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Amerikan siyaseti için en büyük tehlike kutuplaşma” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.