“Amerikalılar 2022’de Maske Takabilir”

“Amerikalılar 2022’de Maske Takabilir”

ABONE OL
11:50 - 22/02/2021 11:50
“Amerikalılar 2022’de Maske Takabilir”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Başkan Joe Biden’ın sağlık danışmanı ve aynı zamanda Ulusal Sağlık Enstitüsü Bulaşıcı Hastalıklar Merkezi Direktörü Dr. Anthony Fauci Amerikalılar’ın gelecek yıl da maske takabileceğini belirtti.

Fauci, Covid-19’la mücadele çerçevesinde bazı kısıtlamalar hafifletilse de Amerikalılar’ın 2022’de maske giymek zorunda olabileceğini vurguladı.

Amerika’da günlük vaka sayıları azalsa da her gün binlerce Amerikalı virüs nedeniyle yaşamını yitiriyor. Bununla birlikte toplumun yüzde 15’inden azı aşılanmış durumda.

Başkan Joe Biden ülkedeki aşı çalışmalarını hızlandırma amacında.

Fauci de CNN televizyonuna yaptığı açıklamada ülkedeki virüs bağlantılı ölüm oranlarına dikkat çekti.

Fauci, “Amerikalılar gelecek yıl maske takmayı beklemeli mi” şeklindeki soruya bunun mümkün olabileceği şeklinde yanıt verdi. Fauci, gelecek yıl maske takmanın toplumlardaki virüs vakasına ve muhtemel virüs mutasyonlarına bağlı olduğunu kaydetti.

Fauci, bununla birlikte salgını kastederek geçen yılki korkunç ağırlıktan sonra önemli oranda normalliğin görüleceğini de vurguladı.

Fauci NBC televizyonuna yaptığı açıklamada da Amerika’nın toplum bağışıklığına ne zaman ulaşacağını söylemek için çok erken olduğunu belirtti.

Fauci, Fox News Sunday programında da yürürlükteki aşıların virüsün İngiltere versiyonuna etkili göründüğünü ancak Güney Afrika versiyonuna daha az etkili olduğunu kaydetti.

Fauci, Güney Afrika versiyonun daha etkili olması halinde sadece bu virus türüne yönelik aşıya sahip olunması gerekebileceğini belirtti.

Amerika yaklaşık 30 milyonla dünyada en fazla vaka sayısına sahip ülke.

Corona nedeniyle hayatlarını kaybedenlerin sayısı da 500 bine dayanmış durumda.

Başkan Joe Biden katıldığı bir oturumda Temmuz ayında bütün Amerikalılar’a yetecek kadar aşının olacağını söylemişti.

VOA tarafından geçilen “Amerikalılar 2022’de Maske Takabilir” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Amerikalılar 2022’de Maske Takabilir” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Amerikalılar 2022’de Maske Takabilir” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.